Solidara naam Yildirim’s partij

Solidara is de naam van de nieuwe partij van het Zwolse eerste kamerlid Yildirim. Volgens Yildirim is voor deze naam gekozen omdat Solidara uit de Europese taal Esperanto komt en betekent dat het mensen verbindt.

Yildirim werd onlangs uit de SP gezet omdat hij zijn voorkeurszetel in de Eerste Kamer niet wilde opgeven. Hij verwacht dat binnenkort in Overijssel van Solidara lokale en regionale afdelingen worden opgericht. Het partijprogramma is nog niet klaar. Het is voor een deel gebaseerd op de beleidspunten van de SP. Naar verwachting sluiten tientallen SP-ers uit de regio zich aan bij de nieuwe partij van Yildirim.

Bron: RTV Oost.nl

Artikel delen:
Reacties 4
 1. Ik vraag mij af of er nog wel gesproken kan worden van een volksvertegenwoordiger.
  Dhr. Yildirim en zijn levenspartner (mevr. Twisterling) onderschrijven niet langer het beleid van de partij waarop kiezers hebben gestemd op een moment dat, dit beleid conflicteert met hun eigenbelang.
  Oorzaak van het uiteengaan is immers een persoonlijk conflict en niet een inhoudelijk conflict over het partijbeleid. Als dhr. Yildirim zijn zetel mocht behouden was er niets aan het handje geweest voor beiden.
  Een fraaie ontmaskering van dit stel…


  Maak melding

 2. Mwoa…. eerst zien, dan eventueel zo’n uitspraak doen. Nu zal het niet gebeuren maar ik zou niet trots zijn op een in Zwolle opgerichte extreem linkse partij (of extreem rechtse partij maar dat zie ik Yildirim niet zo snel worden ;D )

  Daarbij vind ik afsplitsingen als een gevolg van ruzies ook niet echt iets om trots op te zijn (ik geef hem overigens wel gelijk dat hij z’n poot stijf heeft gehouden, op basis van de gegevens die ik via de media gehad heb uiteraard)


  Maak melding

Reageer