Realisatie Hospice Zwolle een feit

Zwolle – Dinsdag is de samenwerkings- en huurovereenkomst van het Bijna Thuis Huis ondertekend. Met het plaatsen van hun handtekening hebben Gerke Brouwer (Openbaar Belang), Mirjam Servaes (SWZ) en Erik Meulemans (Stichting Hospice Zwolle) de samenwerking voor het realiseren van het Hospice geformaliseerd.

 

hospice_zwolle.jpg 

 

Bij deze officiële gebeurtenis was ook verantwoordelijk wethouder Nelleke Vedelaar aanwezig. De gemeente Zwolle heeft namelijk een belangrijke, voorwaardenscheppende rol gespeeld bij dit project. Het officiële moment vond plaats bij restaurant Urbana naast de toekomstige locatie van het Hospice, welke wordt gerealiseerd op het terrein aan de Wipstrikkerallee. Momenteel wordt voortvarend gewerkt aan de vervolgstappen die nodig zijn voor de realisatie. Naast de bestemmingsplanprocedure is de voorbereiding van de aanbestedingsprocedure in volle gang. Naar verwachting wordt begin 2015 met de bouw gestart. Hospice Zwolle denkt en hoopt haar eerste gasten in de herfst van 2015 te kunnen verwelkomen.

 

hospice_zwolle.jpg

 

hospice_zwolle_2.jpg 

“De samenwerking met het bestuur van Hospice Zwolle verloopt prima en wordt bevestigd met het ondertekenen van de contracten”, aldus directeur Gerke Brouwer van Openbaar Belang. “Ik ben onder de indruk van het enthousiasme en het doorzettingsvermogen van alle vrijwilligers die zich inzetten om het project te realiseren. Als corporaties verheugt het ons dat we via onze participatie in de bouw van deze unieke zorgvoorziening een concrete bijdrage kunnen leveren aan onze maatschappelijke betrokkenheid bij de stad Zwolle en haar inwoners”. 

 

De stad Zwolle heeft nog geen hospice in de vorm van een “Bijna-Thuis-Huis”. Hospice Zwolle is, na realisatie, een zelfstandige, gastvrije, kleinschalige, huiselijke voorziening voor mensen in de laatste levensfase. Op de website van Hospice Zwolle kunt u de ontwikkelingen volgen: www.hospicezwolle.nl

Artikel delen:
Reacties 6
  1. Het eufemistische ‘Bijna-Thuis-Huis’ roept bij mij weerstand op. Verzachtende uitdrukkingen kunnen ook te ver worden doorgevoerd en daarmee smakeloos worden.
    Dat met de omschrijving kennelijk een ‘bijna-zoals-thuis-huis’ bedoeld wordt, wordt pas na toelichting duidelijk. De naam dekt de lading dus niet.
    Het initiatief zelf is natuurlijk wel lofwaardig.


    Maak melding

  2. Het verschil is dat het hospice in Zandhove niet zelfstandig en onafhankelijk is. Mooi is dat in het nieuwe hospice straks ook vele Zwolse vrijwilligers worden ingezet. Een prachtig voorbeeld van Samen Maken We De Stad!


    Maak melding

Reageer