Waterschap heeft nieuwe jeugdbestuurder

Zwolle – Elisabeth van Rechteren Limpurg is sinds kort de nieuwe jeugdbestuurder van Waterschap Groot Salland. Zij volgt Moïsyàh Shafiei Sabet op. De jeugdbestuurder zet zich in voor het waterschap met als doel jongeren in Nederland betrekken bij waterbeheer in eigen land.

tekst_en_uitleg_bij_waterlaboratorium_aqualysis.jpg 

Om Elisabeth kennis te laten maken met het werk van het waterschap is zij op pad geweest in het gebied van Waterschap Groot Salland. Ze is begonnen met een bezoek aan de rioolwaterzuiveringsinstallatie in Zwolle. Vervolgens heeft ze met een voorlichter gesproken, die regelmatig het Ruimte voor de Rivier project aan diverse groepen uitlegt. Na de middag heeft ze een gemaal bezocht om vervolgens door te gaan naar de muskusrattenbestrijding. De dag is afgesloten bij het waterlaboratorium Aqualysis. Elisabeth: "Ik heb een leuke dag gehad, veel opgestoken en gezien. Vooral de zuivering, de muskusrattenbestrijding en het laboratorium vond ik erg interessant."


Het jeugdwaterschap is een initiatief van de gezamenlijke waterschappen. Momenteel zijn er landelijk ongeveer 19 enthousiaste jongeren tussen de 14 en 18 jaar jeugdbestuurder voor een waterschap. De jeugdbestuurder van Waterschap Groot Salland is betrokken bij de activiteiten die worden georganiseerd voor jongeren en geeft advies over het bereiken en betrekken van jongeren bij de werkzaamheden van het waterschap. Ook is er een aantal keer per jaar een bijeenkomst met het landelijke bestuur.

Artikel delen:

Reageer