Eerste bewoners Talentenplein Zwolle

Zwolle – De SSH (Stichting Studenten Huisvesting) reikt deze week de sleutels uit van de eerste 150 woningen. Vanaf deze week trekken de eerste bewoners in Fossa, het blok dat als eerste werd opgeleverd aan het Talentenplein in Zwolle.

 ssh-modelkamer-fransfotografie-02_2.jpg

De 150 woningen in dit blok zijn grotendeels bestemd voor studenten die nu aan de Harm Smeengekade wonen. Een aantal woningen is gereserveerd voor buitenlandse studenten aan Cibap, Katholieke PaBo en Hogeschool Windesheim. De woningen aan het Talentenplein zijn 28 m2 groot. De nieuwe huurders beschikken over hun eigen douche, toilet en keuken. Een internet- en televisieaansluiting is geregeld. De was doen kan ook in het gebouw; er is een gemeenschappelijke wasmachineruimte aanwezig.

ssh-modelkamer-fransfotografie-01_2.jpg

artist_impression_23-10-2013.jpg 

Talentenplein
Op de hoek van de Pannekoekendijk en Burgemeester Roelenweg werkt de SSH aan een nieuw studentencomplex: Talentenplein. Het eerste blok ‘Fossa’ is gereed. De volgende twee blokken ‘Suol’ en ‘Tracé’ worden respectievelijk in november en januari opgeleverd. Studenten moeten ingeschreven staan bij de SSH om in aanmerking te komen voor de woningen. In het najaar komen de advertenties voor Suol online.

Meer informatie over Talentenplein: www.sshxl.nl of www.facebook.com/talentenplein.

Artikel delen:
Reacties 16
 1. Mooi! Zo’n kamer had ik ook wel gewild als student, alles voor jezelf, goed hoor!

  Weet iemand trouwens hoe het zit met de sloop van die flat aan de Harm Smeengekade waar de studenten nu uit gaan?


  Maak melding

 2. ?? 525,- inclusief gas/elektra neem ik aan?

  Pittig prijs, maar daar krijg je ook het e.e.a. voor terug. Op kruipafstand van de binnenstad. 🙂


  Maak melding

 3. Ziet er leuk uit, en je hebt een eigen woning maar kunt toch kontakt zoeken met mede studenten als je daar behoefte aan hebt.
  En het is vlak bij Dimence 😉


  Maak melding

 4. ?? 524,- voor 28 vierkante meter is volgens mij diefstal en liggen gelijk aan de prijzen die je in de commerciële sector betaald. Ik verwacht ook niet dat dit de inclusiefprijs is.


  Maak melding

 5. Vergeleken met studentenkamers/hokken in oa Assendorp waar je je wc, keuken en badkamer moet delen met tig anderen is dit een prima prijs!


  Maak melding

 6. @Zwollenaarisback

  Als het met bovenstaande woningen mogelijk is huursubsidie aan te vragen (en dat mag ik hoop ik toch aannemen), dan kun je hier stoppen met lezen.

  Als dat niet mogelijk is: Schandalige prijzen voor een studentenkamer. Ook al heb je alles alleen, dan is het nog tig keer duurder dan een afgetrapte, onveilige studentenkamer in Assendorp.


  Maak melding

 7. @J. van Mourik

  Inboedelverzekering, glasfonds? Kan iemand me dat even uitleggen? En een huurprijs zonder electra, maar wel met water. Hmmm, ook erg apart.

  Blijft een flink dure studentenkamer van REDELIJKE (dus geen uitstekende) kwaliteiten en kwantiteiten.


  Maak melding

Reageer