Donderdag geen glas op terras in Zwolle

Zwolle – Donderdag speelt PEC Zwolle tegen Sparta Praag en de verwachting is dat donderdag in de aanloop naar die wedstrijd naast veel eerstejaars studenten er veel voetbalsupporters in de Zwolse binnenstad zullen zijn. De gemeente Zwolle, PEC Zwolle, de politie en het openbaar ministerie werken al enige tijd samen om de gang van zaken rondom deze voetbalwedstrijd zo goed mogelijk te laten verlopen.

 

De burgemeester van Zwolle heeft besloten om donderdag 21 augustus van 10.00 uur tot vrijdag 22 augustus 01.30 uur in de binnenstad op terrassen uit plastic te laten schenken. Met glas kunnen opzettelijk, maar ook per ongeluk ernstige verwondingen worden toegebracht. Glaswerk kan als potentieel wapen bij ongeregeldheden gebruikt worden. Er dient gebruik te worden gemaakt van plastic of kartonnen bekers. Als reactie op die maatregel laat een van de horeca-ondernemers in Zwolle weten dat hij zich een situatie kan voorstellen waarin sommige van zijn collega’s geen terrassen uitzetten. Ook buiten opgestelde reclamedisplays zijn in bepaalde situaties kwetsbaar, aldus ondernemersvereniging Citycentrum Zwolle.

Artikel delen:
Reacties 17
 1. Met z’n allen bij de Vrolijkheid op het terras gaan zitten met een fijn hertogje! Daarna met z’n allen de stad in, wordt een feestje! 3-1


  Maak melding

 2. Dat kost iig één kroeg klandizie. Ik ga met m’n vrouw vanavond even winkelen en vaak sluiten we dat op donderdag af met een biertje bij de Abdij. Maar ik ga geen speciaalbier drinken uit plastic.


  Maak melding

 3. Dan is het voor de Abdij te hopen dat de koopavond blijft, anders missen ze 52 biertjes per jaar van Jasper. Dit kan je niet hebben in deze moeilijke tijden.


  Maak melding

 4. Denken dat er maar één fantastisch speciaal biertje wordt gedronken op een avond ;D Goeie grap!

  Ik wil er alleen maar mee zeggen dat lang niet iedereen het waardeert dat er uit plastic moet worden gedronken.

  Of vinden jullie het geen probleem?


  Maak melding

 5. Liever uit een glas inderdaad, maar in sommige gevallen kan ik me deze maatregel wel voorstellen. Maar bier uit zo’n plastic bakkie vind ik maar niks, toch maar concessies doen en accepteren maar.


  Maak melding

 6. Een normaal pilsje drink ik prima uit plastic. Op festivals bijvoorbeeld. Maar een lekker speciaalbiertje, neuh. Dan pak ik er thuis wel één O:-)


  Maak melding

 7. Het is natuurlijk te gek om los te lopen dat ivm zo’n voetbalwedstrijd kennelijk dit soort maatregelen nodig zijn. En we vinden het nog normaal ook, allemaal te danken aan leeghoofden die zich niet kunnen gedragen. Desalniettemin; Prettige wedstrijd en veel plezier in het stadion of de kroeg!


  Maak melding

 8. Met bevrijdingsfestival, stratenfestival enz enz hetzelfde geval. Blijkbaar heeft het weinig met voetbal te maken dat dit soort maatregelen nodig zijn. Of wou je zeggen dat er op het bevrijdjngsfestival te zwolle allemaal leeghoofden afkomen? Gewoon protocol, Zwolle supporters staan erom bekend een goed feestje te bouwen, gezelligheid ten top!


  Maak melding

 9. De burgemeester van Zwolle heeft besloten om donderdag 21 augustus van 10.00 uur tot vrijdag 22 augustus 01.30 uur in de binnenstad op terrassen uit plastic te laten schenken.

  Alleen op het terras dus, met dit weer niet zo erg.
  Dus gewoon lekker je speciaalbiertje binnen opdrinken mensen.


  Maak melding

 10. @Gezelligheid; Ik vind het belachelijk dat dit soort maatregelen kennelijk nodig zijn; bij welk evenement dan ook, met dank aan een kleine minderheid die meent altijd en overal de boel te moeten verzieken.


  Maak melding

Reageer