VV Berkum onderuit bij DVS

Zwolle – VV Berkum heeft in de oefenwedstrijd bij hoofdklasser DVS ’33 Ermelo een uur lang goed partij gegeven maar moest daarna het hoofd buigen voor de gastheren: 3-0.

In de eerste helft werd er door beide ploegen redelijk gevoetbald al viel er in de doelgebieden weinig te beleven. Na ruim een half uur spelen waren er aan DVS-zijde een paar kleine kansjes voor Maurice de Ruiter en Mike Ahrens maar ook die brachten Berkum-keeper Mathijs Bouwhuis niet in de problemen. Na rust, toen beide ploegen de nodige wissels hadden ingebracht, zette DVS wat meer druk en na krap een uur spelen leverde dat de eerste treffer op voor de Ermeloërs. Na een goed opgezette aanval over links mikte Michael Musa de bal eerst nog op de paal maar uit de rebound kon hij alsnog de 1-0 binnen koppen.

Nadat Dirk Muis even daarop voor Berkum koppen naast had gemikt leek Daniël van Warven de voorsprong voor DVS verder op te voeren maar in kansrijke positie schoot de ‘nieuweling’, na het vorige seizoen overgekomen van DOS Kampen, over.

Ruim 10 minuten voor het einde was Chris van der Meulen, na voorbereidend werk van Dirk Muis en William Potkamp, dicht bij de gelijkmaker maar de Zwolse linkerspits kon die kans niet verzilveren. Enkele minuten later was het aan de andere kant wél raak toen DVS even buiten het strafschopgebied een vrije trap kreeg toegekend. Mike Ahrens stuurde de bal met een fraaie boog naar de hoek van het Berkum-doel en doelman Bouwhuis had daar geen verweer op: 2-0.

Krachtsverschil
Enkele minuten voor het slotsignaal van scheidsrechter Jos Huis in ’t Veld bracht DVS het krachtsverschil van het laatste halfuur nog wat duidelijker tot uitdrukking. Keeper Bouwhuis kon een opnieuw gevaarlijke vrije trap van Ahrens nog uit zijn doel ranselen maar in het vervolg kwam de bal bij Van Warven, die van buiten het strafschopgebied uithaalde en zo de 3-0 eindstand op het scorebord bracht.

Gezien het spelverloop van het eerste uur en het niveau van de tegenstander was die uitslag niet dramatisch voor de Zwolse eersteklasser, al waren er ditmaal voorin wel erg weinig echt gevaarlijke momenten te zien. Er valt dus voor Berkum-trainer Willem Brouwer nog wel wat bij te schaven aan zijn formatie die zaterdag naar het Friese Damwoude reist voor het bekerduel tegen Broekster Boys.

Artikel delen:

Reageer