Wijkdialoog Armoede en sociale uitsluiting

Zwolle – Iedereen die belangstelling heeft is van harte welkom op de tweede wijkdialoog Armoede en sociale uitsluiting. Deze vindt plaats op woensdag 3 september van 19.30 – 21.30 uur in het wijkcentrum Holtenbroek, Bachlaan 20.

De vorige wijkdialoog over armoede was een groot succes, veel wijkbewoners hebben hieraan meegedaan. De organiserende partners willen hier graag samen met de wijkbewoners en andere belangstellenden een vervolg aan geven. Deze bijeenkomst wordt georganiseerd door: Netwerk voor jeugd en gezin Zwolle, Wijkorganisatie Holtenbroek NU, RIBW groep Overijssel, Gemeente Zwolle, MEE en Frion.

 

Programma: 1. Opening door Wijkwethouder Nelleke Vedelaar 2. Terugkoppeling inzet eerste half jaar 3. Inspiratieronde Diverse initiatieven en activiteiten in de wijk rond armoede en sociale uitsluiting worden gepresenteerd. We gaan in groepjes uiteen. U kunt aansluiten bij waar uw interesse ligt: Weggeefhoek, website vraag en aanbod in Holtenbroek, Eigen Kracht Beweging, Klus in de wijk, Kledinglijn 4, Eetcafés, etc. 4. Terugkoppeling en tijd om bij te praten onder het genot van een hapje en een drankje.

Wilt u zelf inspireren door uw idee of activiteit te presenteren? Graag! U kunt zich hiervoor opgeven tot 1 september via e.vanrosmalen@ ribwgo.nl of t.stoute@travers.nl of bel: 06-53988411

Artikel delen:
Reacties 5
 1. Dus als de avond druk bezocht is kan je spreken van een geslaagde wijkdialoog. Nou, leuk zo’n dialoog, zolang je maar in gesprek bent, he. Ik voel me sociaal uitgesloten, en zie daar door mijn handicap ook geen verandering in komen. Goed bedoelde initiatieven, maar hoef nu ook niet meer betrokken te worden bij dergelijke initiatieven. Want waarom krijgen deze nu de aandacht? Juist. Om de bezuinigingen op de zorg weg te poetsen. Succes ermee.


  Maak melding

 2. De kunst is het om mensen te stimuleren in dingen die ze WEL kunnen, op die manier bouwen ze zelfvertrouwen op, en een tevreden gevoel over dingen die ze zélf gedaan hebben.
  Misschien ook een idee om zo’n samenkomst op een centralere plaats te houden, bv in het Centrum van Zwolle, op die manier haal je de mensen ook uit hun omgeving…


  Maak melding

 3. Op 3 september is het Ruud, dus je kunt er nog heen. Ben je beperkt in je eigen verplaatsen doe dan eens een mailtje naar een van de mailadressen die in het stukje staan, wellicht kunnen zij iets voor je regelen.

  Het is wat veldwachter al aangaf, kijk naar wat je nog wel kunt ipv wat je niet kunt.


  Maak melding

 4. En om te zeggen, voor mij hoeft het niet dit. Tsja als je bij ieder initiatief dit zegt en het gooit op bezuinigingen op je budget zet je jezelf buiten de maatschappij en sociaal leven.

  Ga er eens heen en kijk bij eigen kracht, je zult zien dat ook jij dingen positief kan benaderen en er meer mensen met jou bewogen zijn dan dat jij nu denkt.


  Maak melding

Reageer