Start sanering terrein Kraanbolwerk

Zwolle – Woensdagmiddag vond op het terrein van het Kraanbolwerk de starthandeling voor de sanering plaats. Er waren toespraken van gedeputeerde Bert Boerman en wethouder Jan Brink, die vervolgens plaatsnamen in een graafmachine.

20-08-2014_start_sanering_kraanbolwerk_02.jpg 

Aannemingsbedrijf Van der Wiel uit Drachten voert de opdracht uit. Naar verwachting zijn de werkzaamheden eind oktober gereed en start bouwbedrijf BAM aansluitend met de bouw van de Stelling. De sanering is dus een belangrijke vervolgstap in de ontwikkeling van het Kraanbolwerk. De saneringswerkzaamheden bestaan uit het verwijderen van betonnen vloeren en funderingsresten, ontgraven en afvoeren van verwijderde grond en het verwijderen van ondergrondse opslagtanks van de voormalige verffabriek. Na de sanering maakt de aannemer de grond bouwrijp. Tijdens de werkzaamheden blijven de panden en woonboten aan de Friesewal gewoon bereikbaar.

20-08-2014_start_sanering_kraanbolwerk_01.jpg

20-08-2014_start_sanering_kraanbolwerk_04.jpg

20-08-2014_start_sanering_kraanbolwerk_05.jpg

Via Lees verder meer foto’s…

20-08-2014_start_sanering_kraanbolwerk_03.jpg
 
 
Artikel delen:
Reacties 5
  1. Mooi dat het gaat beginnen, ik ben heel benieuwd of het er net zo ‘imposant’ gaat uitzien als dat het op de digitale voorstellingen doet voorkomen.


    Maak melding

  2. Via lees verder meer foto’s lees ik wel vaker, staat er 1 foto meer bij. Doe die er dan gewoon direct bij of mar 1 foto en de rest bij lees verder.


    Maak melding

Reageer