Beloning voor tip straatroof bejaard echtpaar

Zwolle – Op zondag 27 juli 2014 rond 15.45 uur rijdt een hoogbejaard echtpaar (85 en 88) op hun scootmobiels op de Aalvangersweg in het buitengebied van Zwolle als twee jongemannen op een scooter bij hen stoppen en één jongen met kracht de ketting van de vrouw afrukt. De vrouw valt hierdor met scootmobiel om in de brandnetels en raakt beklemd onder haar scootmobiel.

https://youtu.be/NtlLjN2y3IQ

Daarna schopt de onbekende jongeman met kracht haar 88-jarige echtgenoot met ‘vechtsport-achtige’ trappen de sloot in. Van één van de daders is een compositietekening gemaakt. Er is inmiddels een beloning van €5000,- uitgeloofd voor de tip die leidt tot de oplossing in deze zaak. Heeft u informatie over deze zaak of (her)kent u de man op de compositietekening in combinatie met de retroscooter? Bel dan gratis met de tiplijn van de politie via 0800-6070. Wilt u anoniem blijven? Bel dan met Bel-M via telefoonnummer 0800-7000 (eveneens gratis).

Artikel delen:
Reacties 7
 1. Dat lijkt mij ook lastig, maar er was sprake van dat de daders geregistreed zouden staan op beveiligingscamera’s. Niet dus. En dus zijn deze lafaards vogelvrij en hoeven ze niet te vrezen dat ze nog worden opgepakt. Zichzelf aanmelden is natuurlijk teveel gevraagd.


  Maak melding

 2. Mensen laten we hopen dat dit soort uitschot zo snel mogelijk wordt opgepakt en opgesloten,al dan niet met behulp van mensen die deze schooiers eventueel kent vanwaar dan ook!!!!!!!!

  Al zal dat opsluiten niet zo een hele lange zit gaan worden in dit land………..  Maak melding

 3. @johnny , hoop ook dat dit uitschot opgepakt word. Wat een laffe daad. Er moet toch iemand zijn die aan de hand van de compositie tekening deze persoon herkent lijkt mij. Reageren kan tegenwoordig ook anoniem dus dat kan het probleem niet zijn. Sterkte voor de betrokkenen. Vreselijk om mee te maken.


  Maak melding

 4. Als iedere Zwollenaar nou eens even goed bij zichzelf rondkijkt in de straat naar dit soort gewetenloze gappies met stekels en zo’n retroscooter dan moeten we dit toch op kunnen lossen?


  Maak melding

 5. Om te beginnen zou het handig zijn als die compositie-tekening gewoon wordt weergegeven in plaats van in een filmpje, gewoon praktische tip van deze kant.


  Maak melding

Reageer