VV Berkum bekert bij Broekster Boys

Zwolle – VV Berkum speelt zaterdag zijn eerste bekerwedstrijd en bindt dan in het Friese Damwoude de strijd aan tegen eersteklasser Broekster Boys. Die tegenstander is voor veel Zwolse spelers redelijk onbekend, maar dat geldt niet voor Berkum-trainer Willem Brouwer.

“Broekster Boys is vorig seizoen met een goed elftal kampioen geworden in de tweede klasse. Ze zijn jarenlang toonaangevend geweest in het amateurvoetbal en hebben daarna een mindere fase gehad, maar ze zitten nu met trainer Jan Mulder weer in de opbouw. Het wordt een pittig klusje voor ons, want Broekster Boys is een club die de mouwen opstroopt. Ze kunnen wel wat,” weet de Berkum-coach.

Opmerkelijke rol
Broekster Boys deed het vorig seizoen niet alleen uitstekend in de competitie, waarin de ploeg bijna het hele jaar koploper was van de 2e Klasse I, maar speelde ook een opmerkelijke rol in het bekertoernooi. Nadat eerst CVVO uit Lemmer werd uitgeschakeld zorgde de ploeg uit Damwoude voor een flinke verrassing door de sterke hoofdklasser Staphorst uit de bekerstrijd te knikkeren. Daardoor kwam Broekster Boys bij de laatste acht van het bekertoernooi, een prestatie die een jaar eerder ook al was geleverd. In die kwartfinale gingen de Friezen eervol ten onder tegen Flevo Boys Emmeloord.

Berkum komt, na een voor de club pijnlijke degradatie, het komende seizoen uit in de oostelijke 1e Klasse D. De Zwollenaren hebben zich als doel gesteld om zo snel mogelijk weer in de hoofdklasse terug te keren, maar beseffen dat dat geen eenvoudig karwei wordt omdat er in 1D liefst vier ploegen acteren die vorig jaar nog in de hoofdklasse speelden. Net als in de voorgaande jaren beschouwt Berkum daarnaast de bekerstrijd niet als ‘veredelde oefenduels’ maar de club wil serieus meedoen in het toernooi.

Twee keer thuis
“Het is voor ons een voordeel dat we, na de uitwedstrijd bij Broekster Boys, twee keer thuis voetballen tegen Be Quick 1887 en Bergum. Omdat de eerste twee uit de poule naar de knock-outfase gaan denk ik dat we een redelijke kans hebben om door te gaan, en daar zullen we ook alles aan doen,” kondigt Berkum-trainer Brouwer aan. “We zitten nu nog in een opbouwfase, waarin de spelers elkaar moeten leren kennen en een aantal mensen nog fitter moet worden, vooral degenen die vorig jaar weinig hebben kunnen spelen. Maar het gaat steeds beter. We zijn op de goede weg, al moeten we nog stappen maken.”

De bekerwedstrijd Broekster Boys-Berkum begint zaterdag om 14.30 uur en het duel op het Gemeentelijk Sportpark aan de Kleine Laan 124 in Damwoude zal worden geleid door scheidsrechter Pascal Souhuwat uit Assen.

Artikel delen:

Reageer