Zwolse link met Deventer woningoverval

Zwolle – Op maandagochtend 9 juni (tweede Pinksterdag) rond 07.00 uur werd een jong gezin aan de Bart Bokhorststraat in Deventer met veel geweld overvallen door drie onbekende mannen. De mannelijke bewoner van het huis werd tijdens de overval meerdere malen met een mes diep in zijn buik gestoken. Hij werd na de overval met spoed naar het ziekenhuis gebracht waar hij aan zijn verwondingen werd behandeld. De drie overvallers gingen er na de overval met geld en sieraden vandoor in een zwarte Renault Clio (nieuw model) waarvan het kenteken begint met een 3.

https://youtu.be/kWXC5Cjlkpo 

Uit onderzoek blijkt deze overval een link met Zwolle te hebben. De politie roept inwoners van Zwolle die de mannen van de compositietekening, eventueel in combinatie met een zwarte Renault Clio (nieuw model), herkennen op zich te melden. Zij kunnen bellen met 0800-6070 of anoniem hun tips doorgeven via Bel-M; 0800-7000 (beide nummers zijn gratis).

Artikel delen:
Reacties 36
 1. Beste Dietz, als deze daders een Nederlands paspoort hebben dan zijn het inderdaad Nederlanders. Wat wil je dan? Een wit/arisch Nederland? Onze samenleving is al heel erg lang muliticultureel, wordt dat jij dat eens accepteert, maar ik vermoed dat dat voor mensen als jou nogal lastig is, anders zou je zulke domme uitspraken niet doen. En onder alle geledingen van onze multiculterele samenleving komt criminaltiteit voor, dus ook echt onder witte mensen, echt waar hoor!


  Maak melding

 2. Even weer on topic:
  Het zijn weer de gebruikelijke getinte daders: licht getint, en donker getint.
  Heeft de PvdA al een bijeenkomst in Holtenbroek georganiseerd?


  Maak melding

 3. Diets slaat inderdaad op Nederlands (heel, heel lang geleden), Dietz overigens niet.

  Hoeveel nieuw type zwarte Clio’s met een 3 in het kenteken rijden er in Zwolle eigenlijk rond? Niet zo moeilijk rechercheren lijkt me.  Maak melding

 4. Ja je hebt gelijk het is wel met een “s” op het eind.
  .
  Ik ben benieuwd of ze gepakt worden, ook nu valt het me op dat het over een misdrijf gaat dat begin Juni gepleegt is. Kan dat nou niet gewoon eerder?  Maak melding

 5. Die bijeenkomst is toch al geweest?… alleen ging hij over
  ‘Zwarte piet’. Net of ze niks anders hebben om zich druk over te
  maken. Laat ze eerst maar eens achter deze pieten aangaan:-*


  Maak melding

 6. Leonaro, op 22 augustus 2014 14:21

  Multicultie heeft op deze aardbol onder de mensen en het dierenrijk nog nooit gewerkt , dus waarom accepteren?


  Maak melding

 7. @Japser
  Ja sommige culturen integreren beter dan andere, en voegen meer toe aan de maatschappij dan anderen.
  De realiteit is ook dat sommige culturen zich niet aan willen passen en/of hoog scoren in de criminaliteit en dergelijke, te lang is deze kant van de multiculturele medaille onderbelicht gebleven. Sterker nog: als je er over wilde praten was je een racist.
  De multiculturele samenleving is/was een soort soort opgelegt dogma waar je niet aan mocht twijfelen, best wel eng en bekrompen als je het mij vraagt.
  En in hoeverre is een open discussie hierover anno 2014 echt mogelijk?


  Maak melding

 8. Wat een gelul in de ruimte hier zeg. Bepaalde personen willen hier volgens mij hun zegje doen zonder dat ze ook maar enige kennis van zaken hebben.


  Maak melding

 9. Wat mij in zeer hoge mate stoort in dit soort discussies is dat het altijd maar weer over de lasten van onze multiculturele samenleving gaat. Nooit lees ik iets wat de bateb hiervan zijn. Er zijn nl. heel veel allochtonen die hier zondrr problemen wonen, leven, werken, consumeren, belastingen betalen etc. etc. Al dat xenofobe gezwets kan me zo onderhand wel gestolen worden.


  Maak melding

 10. @1stejohn
  Beginnen met een open discussie over de multiculturele samenleving, veel mensen willen of durven die discussie nog steeds niet te houden, zie ook in deze threat mensen die bij het minste of geringste al beginnen te gillen over xenofobie e.d.
  Mijn idee is: niet iedereen binnenlaten, criminelen, extremisten bv niet binnen laten.
  Eisen stellen aan mensen die willen komen: goede scholing hebben en zelf in het onderhoud kunnen voorzien, dus werk hebben.
  Aan de andere kant, extremisten en criminelen met dubbele paspoorten terug naar eigen land.  Maak melding

 11. @d.erk
  Ja dit soort dingen kan iedereen die af en toe naar Opsporing Verzocht zien, eigenlijk al decennia lang.
  Maar momenteel heerst nog te veel de macht van Politiek Correctheid, iedereen ziet wat er in werkelijkheid gebeurt, maar niemand mag er wat van zeggen.
  Maar zoals ik vroeger al leerde: “Al is de leugen nog zo snel, de waarheid achterhaalt haar wel…”


  Maak melding

 12. Wat hebben extremisten en criminelen met een cultuur te maken dan?
  Hoe koppel jij die twee samen?

  Enig idee hoe nu de regels zijn als iemand uit het buitenland hier wilt komen? De voorwaarden die jij stelt zijn er al hoor.  Maak melding

 13. Voorbeeld, imigranten ( netjes toch?) Komen naar nl, een groep daarvan zijn sluw, gooien hun paspoort weg en kunnen hun gang gaan, trots vertellen zij dan ze kunnen me niet terugzetten want in eigen land ben ik niet welkom, maw land van herkomst accepteert hem niet als Jeemse. Door huidige wetgeving is dit mogelijk, ook geen uitkering dus hoe komt dit persoon aan geld voor levensonderhoud?

  Ik weet dit is eeen klein precentage van assielzoekers en ben eigenlijk wel benieuwd watvhet juiste precentage is.

  Assielzoekerscentrum Dronten, ik ken een paar medewerkers daar, zij staan er ook versteld van dat na twee afwijzingen nog steeds hier kunnen verblijven, oke zo is de wet geregeld, wel hebben ze de nieuwste mobieltjes, ondanks dertig euro leefgeld, vrij reizen ect ect.

  Maakt dit mij een rasist? Nee, het zijn feiten en wij zijn doorgeslagen. Hoeveel stille armoede is er in nl, bezuinigingen op ouderen, ect


  Maak melding

 14. @1stejohn
  Veel extremisme anno 2014 komt uit de moslimcultuur.
  Veel criminaliteit komt iot antilliaanse en marokkaanse cultuur.
  Zoek maar op http://www.cbs.nl
  .
  Je 2e punt: veel nieuwe nederlanders spreken slecht Nederlands, dat een baan verplicht is, is ook nieuw voor mij.
  .
  Het uitzetten van mensen, criminelen, extremisten, komt ook helaas nog niet of nauwelijks voor.
  .
  Samengevat, je hele verhaal klopt niet of nauwelijks.


  Maak melding

 15. Oog om oog tand om tand . Of wilt jij hun soms weer beschermen jasper omdat het zulke zieligerds zijn ??? Het zijn gewoon vieze laf bekken >:(


  Maak melding

 16. Ik heb antwoorden gegeven op je vragen, je hoeft er niet mee eens te zijn, maar je reaktie is niet erg inhoudelijk.
  .
  Bovendien klopt ook je laatste reactie niet, cultuur kan zowel binnen landsgrenzen bestaan als er buiten. Je zou ook over een Nederlandse cultuur kunnen spreken, of zelfs over een Zwolse- Staphorster of twentse cultuur.
  Ook kun je spreken van een arabische cultuur, een antilliaanse of een berberse cultuur. Veel marokkanen in Nederland komen uit het rifgebergte, ook weer met een eigen cultuur, weer heel anders dan andere delen van Marokko. Het is inderdaad misschien beter om te spreken van een rif-cultuur of hoe dat ook mag heten, dit volk is overigens in Marokko ook niet erg geliefd.  Maak melding

Reageer