Peperbus weer in een nieuw jasje

Zwolle – Ook dit jaar wordt de Zwolse Peperbus tijdens Beeldbuis Festival tussen 3-7 september in een totaal ander ‘nachtlicht’ gezet.

 beeldbuisfestival_zwolle.jpeg

In 2013 realiseerden Beeldbuis Festival en videocollectie fBlauwe Uur met hulp van maar liefst 94 donateurs een interactieve projectie op deze prachtige toren. De vele positieve reacties en het enthousiasme van de makers hebben ervoor gezorgd dat de mogelijkheid om te projecteren op de Peperbus ook dit jaar niet onbenut blijft. Het visueel spektakel is na zonsondergang zichtbaar vanuit verschillende hoeken van de stad en natuurlijk vanaf het Rodetorenplein; het festivalhart van Beeldbuis Festival en StadsfestivalStadsbeiaardier Roy Kroezen verzorgt de soundtrack bij de beelden.

Naast de Peperbus projectie biedt Beeldbuis Festival van 3-7 september 2014 een uitgebreid programma met o.a. een expositie in het Celecentrum, Film aan de Gracht, Beeldbuis Nachtclub in Hedon en als klap op de vuurpijl ‘Clash of the Shorts’ -de competitie voor korte film- in Theater de Spiegel. Ga naar www.beeldbuisfestival.nl voor meer informatie.

Artikel delen:
Reacties 2

Reageer