SP wil debat over Holtenbroek III

Zwolle – De SP wil spoedig een debat over de veiligheidssituatie in de Zwolse wijk Holtenbroek III . In dit debat moeten de effectiviteit en wenselijkheid van het preventief fouilleren en het samenscholingsverbod worden besproken.

De SP constateert dat er het afgelopen jaar veel incidenten in de wijk zijn geweest, ook na de invoering van het preventief fouilleren. Andere maatregelen, zoals het handhaven van het samenscholingsverbod in de wijk, zijn ingrijpend, maar nooit besproken in de gemeenteraad. De partij vraagt zich grondig af of deze repressieve maatregelen wel het gewenste effect hebben om de overlast in de wijk tegen te gaan.

SP-raadslid Frank Futselaar: ‘Het stadsbestuur bedrijft incidentenpolitiek: er gebeurt wat in de wijk, er komt een extra repressieve maatregel en de gemeenteraad wordt achteraf op de hoogte gesteld. De gemeenteraad krijgt geen mogelijkheid om te spreken over welke aanpak nu eigenlijk werkt en wat de toekomst moet zijn van Holtenbroek III. De burgemeester voert op eigen houtje allerlei maatregelen in, die op zijn minst discutabel zijn.’

De SP denkt dat meer wijkagenten op straat veel meer opleveren dan de zoveelste stoere papieren maatregel. De partij dient maandag een voorstel in voor een open discussie in de gemeenteraad over Holtenbroek III met de burgmeester.

Artikel delen:
Reacties 29
 1. De wijkagent op straat??
  In Zuid is dat zeer zeldzaam te noemen.

  In WKC Zuid vliegen behalve fietsers ook scooters je om de oren.
  En 30 km zones blijken aanleiding om met de auto vol gas te geven.

  Handhaving, wat is dat???


  Maak melding

 2. Helemaal met je eens Hans. Verkeer in Zwolle is ronduit a-sociaal aan het worden. Op de rondwegen worden de auto’s nog net niet afgevlagd.


  Maak melding

 3. Nee bernard in zuid is gewoon een luie wijk agent die niet van ze stoel wilt komen . Schandalig figuur maar ja daar mag je hier kwablijkelijk niks over zeggen wat die allemaal uit spookt . …


  Maak melding

 4. Dit kan een waardevolle discussie worden , beter dan een discussie over de racistische Zwarte Piet. De tijd van pappen en nathouden moet ook in het pvda bolwerk Holtenbroek maar eens voorbij zijn, gewoon optreden als er overlast is en de criminaliteit hard bestraffen.


  Maak melding

 5. Zeg veldwachtertje R. de J. wat heeft jouw suggestie van “PvdA bolwerk Holtenbroek” met dit nieuws van doen? Naar mijn weten hebben we hier al decennia een hoofd-koddebeier van de VVD aan de macht. Op meer dan verkiezingsleuzen omtrent criminaliteit heb ik ze nooit kunnen betrappen.


  Maak melding

 6. @Johann
  Zeg maar gewoon veldwachter hoor, zo klein ben ik echt niet.
  Als je het nieuws van de laatste weken hebt gevolgd weet je dat de pvda nogal wat aandacht gegeven en proberen te generen in Holtebroek, met allerlei bijeenkomsten, Zwarte piet, sociale achterstand, e.d. Veelal bijeenkomsten waarbij de inwoners van Holtenbroek in een slachtofferrol worden gezet door de pvda.
  Ik heb meer hoop de SP, als ik het goed begrijp ben jij ook meer van de duidelijke aanpak?


  Maak melding

 7. Die ervaring met de wijkagent in Zwolle-Zuid is meer dan herkenbaar. Die is liever lui dan moe. Maar wat ik ervan heb begrepen, staat hij zo ook bekend bij zijn collega’s.

  Enfin, terug naar Holtenbroek. Momenteel lijkt het wat rustiger, maar de afgelopen weken zag ik dagelijks meerdere keren per dag de politiewagens van locatie Deltion naar het III gedeelte rijden. Viel echt op. Ik heb dus wel de indruk dat er daar vaker blauw op straat is, maar het probleem is daarmee niet opgelost. Is veel complexer.
  Ben blij dat de SP (ik had verwacht dat de PvdA zoiets zou doen, maar tegenwoordig zijn die drukker met belangrijkere issues) er meer werk van probeert te maken. Afgezien van de problemen in III is Holtenbroek de laatste 10 jaar (weer) een prachtige wijk aan het worden / geworden.


  Maak melding

 8. Bernard,

  Als we het toch over verloren zaken hebben, dan komt Holtenbroek III daarvoor ook in aanmerking. Daar luistert men alleen naar de sloopkogel of de M.E.

  Ik zou zeggen, meteen slopen = probleem opgelost.


  Maak melding

 9. Ik vind ’t geen goed idee. Debat.
  ’t kan veel beter daar maar debatten
  helpen weinig denk ik.
  Is er in Holtenbroek III ook een luie
  wijkagent misschien?
  Ik zou eigenlijk van degenen die over
  vrijheid en democratie gaan
  verwachten dat er met top prio maatregelen
  komen om in elk geval de economie en de
  samenhorigheid daar te verbeteren.
  Een markt is een mooi begin.
  De ‘vrijheid en democratie’ beperkende
  elementen zoveel als mogelijk verwijderen.
  Of daar sterk repressieve maatregelen
  tegen nemen.
  Aanpakken maar toch?  Maak melding

 10. @hanshanzeland
  Zonder enters om de 5 woorden ben je een stuk makkelijker te lezen… ik snap helemaal geen snars van wat jij op deze manier probeert ze zeggen.

  De politie rijdt alleen maar door Holtenbroek om te handhaven. Overdag zie je ze genoeg maar ’s avonds en ’s nachts nooit. Dat samenscholingsverbod is trouwens ook een lachertje. Nu gaan ze gewoon 2 straten verderop in II of IV zitten.


  Maak melding

 11. De politie rijdt alleen maar door Holtenbroek om te handhaven. Overdag zie je ze genoeg maar ’s avonds en ’s nachts nooit. Dat samenscholingsverbod is trouwens ook een lachertje. Nu gaan ze gewoon 2 straten verderop in II of IV zitten.

  Kijk, dat is interessante informatie, het zou me overigens niet verbazen als je gewoon gelijk hebt…


  Maak melding

 12. De M.E. niet, die heeft bij een noodverordening ruimte zat. Lijkt me dat daar het antwoord ligt. Werd ooit ook ingezet in de Indische Buurt in de jaren ’90 en toen wilden ze wel luisteren.

  Even afgeven door de burgervader en meteen de wagens erop af. Wie niet horen wil, moet voelen!!!!

  En van een beetje klappen is nog nooit iemand minder geworden.


  Maak melding

 13. @Veldwachter

  Ik weet niet of je in Holtenbroek woont maar mocht je er ene keer zijn. Tussen het winkelcentrum en die kerk zit een grasveldje met een tafeltje en 4 zitjes. Bij mooi weer gaat daar een partytent overheen en gaan ze daar domino ofzo spelen ipv dat ze dat aan de Palestrinalaan deden bij de bushalte Buxtehudestraat. Zo zaten ze ook al een keer bij mij voor de flat aan de Palestrinalaan.
  1 grote aanfluiting dus dat samenscholingsverbod.

  De ME de wijk insturen vind ik dan wel weer wat overdreven… Het is 1 straat die het verpest voor de rest van de wijk.


  Maak melding

 14. Ja ik weet ongeveer waar je bedoelt.
  Ik zou als dit regelmatig voorkomt er gewoon melding van maken bij het politiebureau, desnoods anoniem.
  Als je als politie het beleid (samenscholingsverbod) wat er is niet handhaaft stel je als politie (incl. burgemeester) op dit punt weinig voor.


  Maak melding

 15. Dus lezende : “Het is 1 straat die het verpest voor de rest van de wijk.” En lezende van Veldwachter R.deJong dat ‘t
  klopt.
  Kan die markt er wel komen lijkt me.
  Ik zou ’t heel leuk vinden. En als ’t moet dan maar de ME,
  ik las zoiets, eens. Maar er zijn vast heel veel mooiere en betere manieren. Ik hoop dat de markt er komt.  Maak melding

 16. Tuurlijk moet die markt er komen. Gaat ten koste van de markt in de A-landen. Jammer dan. Ik vind een markt meer passen in Holtenbroek dan in de A-landen. Levert vast meer klandizie en gezelligheid op.


  Maak melding

 17. Helemaal eens met Bernard,
  Over dat die markt er moet komen,
  (en ook over sorry verkeerde onderwerp,
  ik doe ’t ook immers, sorry)
  Ik denk dat een markt in Holtenbroek ook
  veel mooier en leuker is dan in de A-landen.
  ’t zou niet in me opkomen om naar een markt in de A-landen te gaan, een markt in Holtenbroek met z’n -ik weet niet hoeveel afkomsten en culturen- lijkt me echt een belevenis.  Maak melding

 18. De SP denkt dat meer wijkagenten op straat veel meer opleveren dan de zoveelste stoere papieren maatregel.

  dit is dus de inzet. Meer agenten op straat en dat klopt. De agenten zijn bonnenschrijvers, parkeerwachters en burosukkels geworden. Parkeren is zelfs uitbesteed aan een bedrijf. De politie heeft geen enkel gezag meer.

  Enfin, experiment: iedere agent gewoon op een fiets met een stoer uniform (en niet in die achterlijke Opeltjes) de wijken in en doen wat er moet gebeuren. Wat zal het blauw zien!


  Maak melding

Reageer