Hedon klaar voor nieuw seizoen

Zwolle – Met een agenda die uitgebreider is dan ooit te voren maakt Hedon zich op voor de start van het nieuwe seizoen. Wie de concertagenda van het Zwolse poppodium bekijkt ziet dat grote namen en exclusieve shows worden afgewisseld met groeiende parels die zich presenteren in de intieme kleine zaal, nog voordat ze het grote publiek bereiken.

Ook voor de dansliefhebbers valt er komend seizoen veel te beleven op de grootste dansvloer van Zwolle. Het programma van Hedon is altijd in ontwikkeling en de meest complete agenda is te vinden op www.hedon-zwolle.nl. Zoals vanouds programmeert Hedon zo breed mogelijk zodat er voor elk wat wils te vinden is. Vrijwel geen enkel genre wordt overgeslagen wanneer je de verwachtlijst erbij pakt. Zo doen bijvoorbeeld de oude rockveteranen van Survivor, bekend van hun megaklassieker Eye Of The Tiger, hun enige show in Nederland gewoon in Zwolle, terwijl ook gevestigde bands van eigen bodem prima aanslaan. Denk hierbij aan Rowwen Hèze eind september en het uitverkochte concert van De Dijk. Fish, het bekende alterego van Derek William Dick (eerder frontman Marillion) staat in oktober op het menu evenals oud gedienden Y & T, My Brainbox en Lisa Stanfsield.

Mooie namen als Dotan (Home), Chefs'Special (In Your Arms), DeWolff, Jacqueline Govaert, Sharon Jones & The Dap Kings, Waylon, Moss en Blaudzun zien we allen terug in het programmaoverzicht. Extra noemenswaardig is de show van Jett Rebel waarmee hij zijn ongekende succesjaar afsluit met een bijzondere kerstshow in Hedon.

Het alternative- en indiefestival Let's Get Lost staat na twee succesedities ook dit najaar weer op het programma. Met prachtige namen als Strand of Oaks (album kreeg 4-sterren van Volkskrant) en Sticky Fingers (met 3FM hit Gold Snafu) beloofd ook dit weer een mooie editie te worden. In de lijn van landgenoot Àsgeir (eerder op Let's Get Lost) belooft de jonge IJslandse band VÖK 5 oktober hoge ogen te gaan gooien. Rocken doen we in september al met Lonely The Brave welke een prachtsingle afleverde met Trick Of The Light. Psychedelisch wordt het met de Canadese band Elephant Stone onder leiding van sitarist en bassist Rishi Dhir terwijl Oscar And The Wolf de zaal vult met melancholische lo-fi indiepop.

De veelzijdigheid in bands en artiesten is ook terug te zien in het danceprogramma. Zwolse technoveteraan Roy El Kei presenteert bijvoorbeeld zijn EP tijdens UNDEEP op donderdag 4 september, waar de zomerse reggae vibe de ronde doet tijdens Reggae Yard de 13e van dezelfde maand. In samenwerking met het Beeldbuis Festival doet cultcollectief Eenmaal Andermaal in de eerste week van september eenmalig Hedon aan. Harder werk hoor je tijdens de samenwerkingen met High Energy in de vorm van o.a. PHR3AK en RAWDefinition. Uiteraard hebben ook Singlefeestje, Sabotage, 90's Now! en Zaterdagnachtkoorts hun plek in de agenda verovert.

Bijzondere vermelding verdient het concept Club Karma dat op donderdag 2 oktober in het teken staat van dak- en thuislozen. Een bijzondere line-up bestaande uit Great Minds, Rico, Typhoon, Freez, Bertolf en A.R.T. maken zich hard voor een toffe avond waarbij € 5,00 per ticket ten bate is van het jaarlijkse kerstdiner voor thuislozen. Voor alle genoemde optredens is de voorverkoop inmiddels van start via www.hedon-zwolle.nl en Plato Zwolle. Voor een aantal shows, waaronder Sivert Høyem (11-09), Chef'Special (25-10), Tower Of Power (22-11) en Blaudzun (15-01), loopt de kaartverkoop al hard en wordt aangeraden snel te handelen om teleurstelling te voorkomen. Het programma is vrijwel altijd in ontwikkelingen, hierdoor zal in de loop der tijd nieuwe concerten en evenementen worden toegevoegd. Kijk voor meer informatie over Hedon en haar programma op www.hedon-zwolle.nl

Artikel delen:
Reacties 2
  1. Dit

    Zo doen bijvoorbeeld de oude rockveteranen van Survivor, bekend van hun megaklassieker Eye Of The Tiger, hun enige show in Nederland gewoon in Zwolle

    zal helaas niet doorgaan ivm dit trieste bericht

Reageer