Supermarkt betreurt ontmanteling geldautomaat

Zwolle – De geldautomaat aan de Bilderdijkstraat, bij supermarkt de Spar in de wijk Wipstrik, gaat verdwijnen. Het lijkt erop dat de winkel daar niet blij mee is.

bankautomaat_wipstrik.jpg 

De supermarkt heeft bij het pinapparaat een aankondiging en statement geplaatst: "Beste klant, Ondanks onze inspanningen om deze geldautomaat in gebruik te houden, zal ING de automaat op donderdag 28 augustus ontmantelen. Vriendelijke groeten, Spar Mulder".

Artikel delen:
Reacties 51
 1. Ja, voor de klant wel. Maar dit automaat is nu voor de Spar gratis. Bij pinnen, of een automaat in de winkel zoals bijvoorbeeld Jumbo Assendorp dat heeft, is niet gratis voor Spar. Ze kunnen nu nog gratis (voor hun) service leveren. Snap dat ze het vervelend vinden 😉


  Maak melding

 2. Haha id John, gelukkig nog iemand die het opvalt. Zitten behoorlijk boven het “standaard”
  Als je naar deze supermarkt gaat moest je idd aardig wat flappen tappen.


  Maak melding

 3. Het gaat niet alleen om service van de Spar. Deze automaat is de enige in de Wipstrik, waar best veel oude mensen wonen. Ze maken graag gebruik van een pinautomaat in de buurt. Extra pinnen bij een supermarkt komt waarschijnlijk niet eens bij hen op.

  En ja, critici, voor een kleinere buurtwinkel moet je inderdaad meer betalen voor je boodschappen, maar gezien de klandizie bij deze winkel is dat voor veel mensen geen issue.

  De partij die zich druk maakt om service, is de ING. Daar zou de discussie hier over moeten gaan.


  Maak melding

 4. Bij de C1000 in Zuid staat een aparte pinautomaat.
  Misschien kan die hier ook geplaatst worden.
  Dan wel alleen flappen tappen tijdens openingsuren van de winkel.
  In Zuid stond dit er al maar nu is het daar ook het enige apparaat sinds de Rabo die van hun hebben gesloten.

  De banken zijn goed in zakken vullen van de top)managers maar vergeten door wie hun salarissen o.a. betaald kunnen worden; ja, idd de (kleine) klant betaald daar goed aan mee.


  Maak melding

 5. als nou al die mensen die daar gingen pinnen en bij de ING Bank een rekening hebben die opzeggen met deze reden van het verwijderen.
  Wil wel eens zien wat dan de ING doet Wij laten ons veel te veel de les lezen door die banken wees de baas over je eigen geld ga naar een andere bank dichtbij jou en leg dit voor wie weet


  Maak melding

 6. Gewoon overal pinnen, heb je bijna geen cash meer nodig. Nu halen veel mensen 50 euro uit de automaat om deze in de naastgelegen supermarkt weer aan de kassa af te geven. Waarom niet direct daar pinnen?


  Maak melding

 7. @Mij dit is niet geheel waar in Zuid zijn wel degelijk automaten, maar deze zijn aan de Nieuwe Deventerweg en bij de grote winkelcentrum van Zwolle Zuid. Alleen aan de kant van de forelkolk is er geen meer.

  @Mike70 ik kan deze mensen wel begrijpen, echter ik, snap jouw idee ook, maar mensen in de schuld sanering hebben een maximum bedrag en mogelijk kunnen ze dat alleen pinnen maar voor hun overzicht liever zo uitgeven ipv pinnen in de winkel  Maak melding

 8. Bericht door leonardo, op 23 augustus 2014 12:34
  … en extra geld bij pinnen ad kassa kan praktisch nergens meer.

  Dat heb ik nog nooit ervaren. Ik kon bij elke supermarkt die ik bezocht bijpinnen.

  Bericht door pjotr, op 23 augustus 2014 14:04
  als nou al die mensen die daar gingen pinnen en bij de ING Bank een rekening hebben die opzeggen met deze reden van het verwijderen

  Dat gaat niet. Ik heb mijn rekening bij de ING al lang geleden opgezegd. En dat kun je maar één keer doen.


  Maak melding

 9. Zwolle zuid had bij de Rabobank 2 pinautomaten
  nu bij de nieuwe bank weer 2
  alleen zit de ene in de ochtend achter een gesloten deur,dus op woensdag tijdens de markt moet je in de rij staan voor je eigen geld.
  Eerst MOESTEN we pinnen en nu we het allemaal doen halen ze de pinautomaten weg (Florelkolk)
  Leve de vooruitgang!  Maak melding

 10. Steeds minder service maar wel steeds meer eigen bijdrage>:(>:( ’t Is eigenlijk te belachelijk voor woorden, de banken zijn baas over “ons” geld.


  Maak melding

 11. Als ik geen bankrekening nodig had zegde ik deze meteen op. Ik kwam er laatst achter dat ik inmiddels ruim 180 euro per jaar betaal voor het hebben van een rekening om mijn maandelijkse fooi op gestort te krijgen en het hebben van een creditcard. Die laatste moet je tegenwoordig ook hebben als je wil vliegen etc. Anders kun je niet eens meer online boeken. Maar ?? 3,75 per maand voor het hebben van een betaalrekening en dan ook nog geen rente vergoeden? En je moet zelf alles online doen. Service aan de balie is er niet meer bij. Spaarrente is zelf nog maar 0,9 (nee geen typefout). Dus ik geef het maar lekker uit, vandaag op de markt bosjes bloemen gekocht voor deze en gene en tomaten uit Holland om de telers te steunen.


  Maak melding

 12. Nu ING pinautomaat weg bij de Spar.Volgende, post.nl kantoor bij de Spar weg dan stomerij weg bij de Spar en tenslotte Spar Mulder weg. Past niet in de buurt. Dat is wat wij met ons allen willen.


  Maak melding

 13. Waarom zou je nog cash geld opnemen? helemaal uit de tijd en niet meer nodig.
  de geldautomaat is voor nostalgische mensen. het is volstrekt overbodig.
  Je kunt je boodschapjes gewoon met je pin betalen hoor. Is zelfs een stuk beter voor de veiligheid. Zodra je contant gaat betalen liggen er alweer een bepaald soort mensen op de loer in de struiken om het winkeltje of jou te beroven.


  Maak melding

 14. Wat een gemiep allemaal weer.
  @vroeger; Als je zo stom bent om 180 euro voor een bankrekening plus creditcard te betalen (Daar betaal ik bij elkaar 32 euro voor en ik krijg wél rente) moet je boos zijn op jezelf in plaats van op je bank.
  En wat heeft de Spar ‘inspanningen’ gedaan bij de ING? Kennelijk maakt de ING verlies op deze geldautomaat. Wil de Spar dat bijleggen? Ik vermoed dat het slechts goedkoop meehuilen met de klanten is want dit gaat de Spar natuurlijk omzet kosten. Kennelijk werkt het ook nog gezien de meeste reacties hierboven.


  Maak melding

 15. Jammer dat de ING in deze wijk de automaat weghaalt.
  Voor oudere mensen is dat lastig.
  Terecht dat Spar Mulder daar iets over roept. Mulder krijgt dat natuurlijk van zijn klanten te horen,  Maak melding

 16. Ik vind het wel makkelijk om wat contant geld in de portemonnee te hebben. Voor hele kleine bedragen onder een euro, parkeren of als ik wat koop op de markt. Of als de pin storing heeft! Ook diverse keren gehad! Grote bedragen pin ik wel in de winkel.


  Maak melding

 17. Zijn nog genoeg mensen die de banken niet vertrouwen en contact geld op voorraad willen hebben.
  Denk hierbij ook aan onze ouderen.

  Alle pinautomaten weghalen maakt dat je altijd afhankelijk bent van een bank en elektronica als je iets wilt betalen. Storingen komen nog vaak zat voor en dan wilt een winkelier ook graag zijn centen en jij je boodschappen.


  Maak melding

 18. Als je als winkelier (nog) geen pin hebt moet je er gewoon mee ophouden. Je hebt toch ook een toonbank en een kassa?
  Deze dingen zijn essentieel tegenwoordig


  Maak melding

 19. Klopt 1steJohn, de bank heeft (wat mij betreft) een gevaarlijk grote macht. Zij kan dan besluiten of iemand wel of niet kan kopen of verkopen. Hetzelfde geldt voor landen/staten. Zij kunnen een bankrekening bevriezen en daarmee iemand volledig buitenspel zetten. Vooral nu steeds duidelijker wordt dat democratie maar een beperkte invloed heeft, lijkt me dat niet wenselijk.
  Meer praktisch: persoonlijk vind ik telkens met pin betalen onoverzichtelijk. Ik vind contant geld veel prettiger en concreter. Voor sommige mensen is het zelfs noodzakelijk om met contant te betalen om overzicht te houden en niet in de schulden te komen.


  Maak melding

 20. ik snap het probleem niet!!!

  1: standaard pinnen
  2: voor onvoorziene zaken 100 euro cash in huis (pinnen bij de bank)

  opgelost!!!

  iedereen heeft wel iemand in zijn omgeving die bij de bank kan pinnen, hiermee zijn alle argumenten verdwenen  Maak melding

 21. Ik heb een hekel aan pinnen, sta al helemaal
  argwanend tegenover de nog meer nieuwerwetsere
  methoden, zoals met je telefoon appje betalen.
  Chipknip wordt weer afgeschaft trouwens,
  vergeet niet ’t saldo naar je rekening te boeken.
  Tsja, banken, doen zich voor als bijna haast wel
  filantropische instellingen. Wolven in schaapskleren.  Maak melding

 22. Tegenover ‘nieuwerwetsere’ manieren sta ik niet. Als je al bedenkt dat het normaal is om een paar ‘kampioensschaal jatters’ af te luisteren via de telefoon dan snap je al wat er met al je banktransacties gebeurt. Zolang je maar cash betaald wat de overheid niet mag weten is het goed

  8)


  Maak melding

 23. Allemachtig, heb het even opgezocht. Gestoord gedrag van de politie. Tenzij, en dat hoop ik, was het bijvangst binnen eentap die voor een andere, veel zwaardere, reden was geplaatst. Maar als daar al voor wordt getapt, dan is het goed mis bij de politie.


  Maak melding

 24. @Mul, ik heb een interview gezien met de persvoorlichter. En die had het niet over bijvangst. Ze hadden deze zaak serieus opgepakt. Het was een ernstig misdrijf.

  @!!! Dat weet ik niet. Ik vraag niet naar zijn boekhouding.


  Maak melding

 25. Bernard, ernstig is nogal subjectief, tenzij wettelijk bepaald in dit geval. Het is geen misdrijf waarop een gevangenisstraf van 4 jaar of meer geldt, lijkt me. Dat is de mate van ernst waarvoor een telefoontap mag worden geplaatst. Er zijn ook nog andere misdrijftypen waarbinnen er alsnog een tap mag worden geplaatst. Wegmaken van een voorwerp kan daaronder vallen. Ook misdrijven tegen de openbare orde, dat soort gedoe. Wettelijk zou het ongetwijfeld kunnen. Maar kom op, een kampioenschaal door iemand die een voetbalclub wil dissen….daar ga je toch geen telefoontap op zetten….buitenproportioneel.


  Maak melding

 26. Je hebt gelijk Bernard, ik herontopic me even. Wanneer men zo gemakkelijk over je privacy heen walst, is het het meest veilig om een betaalsysteem achter de hand te houden wat niet na te trekken valt. Contant geld is dat systeem.


  Maak melding

 27. Heel eens met Mul.
  Weten waarvoor je betaalt is voor marketeers info die ongeveer goud waard is. En ’t gaat de richting op dat ze die info meer en meer verzamelen. En ik verdenk de banken ervan dat ze daaraan meewerken.
  Ik heb niks concreets om die verdenking te ondersteunen,
  puur omdat ’t wolven zijn, niet te vertrouwen zijn,
  winst maken over lijken waar ’t maar kan.  Maak melding

 28. En natuurlijk kunnen ze zo ten alle tijden een “bankrun” voorkomen.
  VB: DSB spaarders die hun gespaarde centjes niet meer op konden nemen of over konden boeken.

  En pinnen in het buitenland is ook niet altijd optimaal…

  Dus graag zoveel mogelijk pinautomaten behouden!


  Maak melding

 29. @Mull, er zijn prepaid creditcards te verkrijgen, zonder op naam te hebben, max wat erop mag staan is 1500?? Contant op te waarderen bij vele punten. Niet te traceren.


  Maak melding

Reageer