Fietsen van San Remo naar Zwolle

Zwolle – "De rit van je leven neerzetten," zo omschrijft Edwin Stappenbelt de tocht die hij samen met veertien andere leden van Fietsgroep Stappenbelt gaat maken eind september. De groep fietst van San Remo in Italië naar Zwolle. De fietsers verwachten de rit van 1600 kilometer in acht dagen te voltooien.

Elke dag wordt er dus circa 200 kilometer afgelegd. Onderweg komen de fietsers een aantal flinke bergen tegen. Op de route liggen onder meer de Col de la Bonet, Col du Glandon, Col de Madeleine en Le Grand Ballon. Daarna vervolgt de route zich via de Ardennen en natuurlijk de Limburgse heuvels. In totaal maken ze ongeveer 25.000 hoogtemeters.

Vrijdag 19 september vertrekken de vijftien fietsers vanuit Nederland. Ze landen dezelfde dag nog in Nice om daar op de fiets te stappen om richting San Remo te gaan. "Vijfenzeventig kilometer warm draaien," omschrijft Edwin Stappenbelt, bij wie het plan voor de tocht ontstond. "Ik had het al jaren in de kop zitten. Gewoon op fantastische wijze de rit van je leven neerzetten. Dat idee krijgt nu eindelijk uitvoering."

Zaterdag 20 september staat de eerste echte etappe op het programma. In iets meer dan een week tijd wacht de renners 1600 kilometer. De fietsers hebben een lange voorbereiding achter de rug. "Gemiddeld hebben de renners 7500 kilometer aan training in de benen," aldus Stappenbelt. "We hebben gezocht naar een methode om veel trainingsuren te maken en dat tegen minimale kosten." Naast het conditionele aspect, vraagt het organisatorische deel ook flink wat van de fietsgroep. De fietsers nemen een eigen kok mee, hebben medische en technische begeleiding onderweg en hebben vooraf de slaapplaatsen vastgelegd. Voor de tocht heeft Stappenbelt een speciale kledingset laten ontwerpen. "Opvallende kleuren, die zorgen voor betere zichtbaarheid en daardoor dus extra veiligheid. Bovendien staan alle vlaggen van de landen die we doorkruisen erop. En natuurlijk de namen van de deelnemers."

De planning van de vijftien fietsers is om op zaterdag 27 september te finishen bij het thuishonk van Fietsgroep Stappenbelt, bij fietsenspeciaalzaak Stappenbelt Zwolle aan de Betje Wolffstraat 1. Andere leden van de fietsgroep hebben het plan gevat om de vijftien fietsers in hun laatste etappe tegemoet te rijden. De tocht van de vijftien fietsers is live te volgen via Track & Trace. Op www.stappenbeltzwolle.nl en www.facebook.com/fietsgroepstappenbelt vind je meer informatie over de tocht die de fietsers maken.

Artikel delen:

Reageer