Berkum te sterk voor Broekster Boys

Zwolle – Berkum heeft de bekerwedstrijd bij Broekster Boys in Damwoude met 0-5 naar zich toegetrokken. De Zwollenaren kwamen snel op voorsprong, verzuimden daarna lang om verder afstand te nemen maar stelden in het laatste halfuur orde op zaken. 

bb_140823-2_medium.jpg

Foto: R. Fröhlich 

"Het krachtsverschil was groot, we hadden al in de eerste helft de 0-2 en 0-3 moeten maken," stelde Berkum-trainer Willem Brouwer vast. "Na rust kwamen we héél even in de problemen, maar daarna hebben we het goed afgemaakt. Dit was goed voor ons zelfvertrouwen, maar we moeten nog wel verdere stappen maken." Ook Berkum-aanvaller William Potkamp zag dat de klus in de tweede helft goed was afgemaakt. "Dit was zo’n wedstrijd waarbij je weet dat het gebeurd is zodra je met 0-2 voorkomt," vond de vleugelspits, die op een prima wedstrijd terug kon kijken.

Berkum kwam al na een minuut of vijf of voorsprong na een aanval die met een lange bal van Dirk Muis werd ingeluid. Keeper Douwe Graansma van Broekster Boys onderschepte de bal maar sloeg die voor de voeten van Marc van der Meulen, die voor de snelle 0-1 zorgde. Een kwartiertje later had Marc voor een grotere afstand kunnen zorgen toen hij alleen op het Broekster Boys-doel afging en de Friese verdediging bleef staan. Zijn schot stuitte echter op doelman Graansma, zodat het voor rust bij een verschil van één doelpunt bleef.

Direct na rust kreeg Marc van der Meulen weer een riante kans, maar ook nu werd die niet verzilverd en even daarna kwam Berkum zelfs even serieus in de problemen. Verdediger Jordi Lemmens vloerde Juryan Dantuma in het strafschopgebied van Berkum en scheidsrechter Souhuwat, die deze middag kwistig met gele kaarten strooide, bestrafte dat met een penalty. Berkum-keeper Mathijs Bouwhuis behoedde zijn club echter voor een gelijke stand door de strafschop van Piet Wessel Dijkstra uit de hoek te werken. Direct daarna leek de thuisclub alsnog op gelijke hoogte te komen, waarbij de omroep de feestmuziek al had ingezet, maar de treffer werd wegens buitenspel afgekeurd en daarna was het gebeurd met de Friese dadendrang.

Na ruim een uur drukte Berkum het steeds groter wordende overwicht in klinkende cijfers uit. William Potkamp ging er op rechts vandoor, al leek hij daarbij buitenspel te staan, en speelde af op Chris van der Meulen die de 0-2 binnen kon lopen. Nog geen vijf minuten later kwam Chris net een stap tekort om nog een voorzet van Potkamp in te tikken maar even daarna was het wél weer raak. Na een scrimmage voor het doel van Broekster Boys kon keeper Graansma een inzet van Potkamp nog wel keren, maar Chris van der Meulen liet de kans uit de rebound niet lopen en scoorde de 0-3.

In de laatste 10 minuten bood Broekster Boys weinig tegenstand meer. Eerst kopte verdediger Jordi Lemmens, uit een corner, Berkum naar 0-4 en daarna deelde de ‘firma Van der Meulen’ de laatste tik uit. Marc pikte de bal goed mee en speelde door het centrum naar broer Chris, die doelman Graansma kansloos liet en met de 0-5 zijn derde doelpunt van de middag scoorde. Een goed begin van het bekertoernooi dus voor Berkum, dat woensdagavond om 20.00 uur op eigen terrein voor het volgende bekerduel zal aantreden tegen Be Quick 1887 uit Groningen.

Eindstand: 0-5 (0-1)
Doelpunten: 5. Marc van der Meulen (0-1), 64. Chris van der Meulen (0-2), 75. Chris van der Meulen (0-3), 79. Jordi Lemmens (0-4), 83. Chris van der Meulen (0-5)
Gele kaarten: Jasmer van der Stouw, Jordi Lemmens, Ruud Wellenberg, Marc van der Meulen (Berkum), Albert Wijbenga, Remco Kooistra, Piet Wessel Dijkstra (Broekster Boys)
Opstelling Berkum: Mathijs Bouwhuis, Jason Huisman, Dirk Muis, Jordi Lemmens, Razi Kanseyo (77. Jeroen in ‘t Veld), Jasper van der Stouw, Ruud Wellenberg (65. Lauwand Suleiman), Frank Hoolsema (65. Arjan Kolk), Chris van der Meulen, Marc van der Meulen, William Potkamp
Opstelling Broekster Boys: Douwe Graansma, Sietse Rozema, Sjoerd Westra, Ronald Beintema (46. Remco Kooistra), Kas Huizenga, Riemer Doornbos, Juryan Dantuma, Albert Wijbenga, Piet Wessel Dijkstra, Siemen Sake Kamstra, Hedzer Prins.

Artikel delen:

Reageer