PEC Zwolle – Vitesse voorbeschouwing

Zwolle – Na de sfeervolle wedstrijd tegen Sparta Praag (1-1) op donderdag, staat er zondag wederom een duel in het IJsseldelta stadion op de agenda. Tegenstander is om 12.30 uur Vitesse. De Arnhemmers kennen een matige start van de competitie. Het hield aan de eerste twee ontmoetingen tegen Ajax (4-1 nederlaag) en SC Cambuur (2-2) slechts een punt over. Overigens speelde Vitesse in beide wedstrijden weliswaar goed voetbal, maar vergat het zichzelf te belonen. Hierdoor is het team van trainer Peter Bosz ondertussen negen wedstrijden op rij zonder zege. De drie punten werden voor het laatst gepakt in maart, op bezoek bij NAC Breda.

pec_zwolle-vitesse_arnhem_1-2_02.jpg 

Voor PEC Zwolle is Vitesse traditioneel een lastige tegenstander. Sinds de terugkomst in de Eredivisie, stonden de teams vier keer tegenover elkaar. Al deze wedstrijden werden door de gasten gewonnen. Vorig seizoen was PEC Zwolle in de thuiswedstrijd wel dichtbij een punt. Via vroege doelpunten van Atsu en Fernandez stond het vlak voor tijd 1-1. Patrick van Aanholt wist echter met een bekeken schuiver Diederik Boer nog te passeren, waardoor de drie punten mee in de bus naar Arnhem gingen.

De Blauwvingers missen morgen Bart van Hintum. De linksback is geschorst na zijn rode kaart vorig weekend in Dordrecht. Scheidsrechter is Dennis Higler. Hij zal worden geassisteerd door Jansen, Van Zuilen en Van den Kerkhof. Er zijn nog kaarten voor het duel te koop via de bekende Ticketbox verkoopadressen. Ook is het mogelijk om morgen aan het stadion een entreebewijs aan te schaffen. Vanaf 10.30 uur zijn de stadionkassa’s aan de noordzijde van het stadion geopend. Ben je niet in de gelegenheid om naar het duel te komen kijken, dan kan je het duel via Twitter volgen. 

Meest recente resultaten: 
18 januari 2014 PEC Zwolle – Vitesse 1-2 (Eredivisie) 
18 augustus 2012 PEC Zwolle – Vitesse 0-1 (Eredivisie) 
27 februari 2004 FC Zwolle – Vitesse 1-1 (Eredivisie) 
311 augustus 2002 FC Zwolle – Vitesse 1-0 (Eredivisie)

Bron: peczwolle.nl 

Artikel delen:
Reacties 22
 1. Ik ben er morgen bij en ik gok op 3 – 1.

  2 – 0 voor, dan een tikje overmoedig 2 – 1 om het vanuit de counter af te maken: 3- 1. Is dat dan meteen het einde van Peter Bosz bij Vitesse?


  Maak melding

 2. Bericht door Zwollenaarisback, op 24 augustus 2014 19:00
  Geen verslag van de wedstrijd?? Geen foto’s??? Hallo?

  Alles is al verteld en gezien in het stadion.


  Maak melding

Reageer