Ga mee op stap op landgoed De Horte

Zwolle – Ga op woensdagmiddag 3 september om 14.00 uur mee met Landschap Overijssel voor een ‘Op stap’ excursie op Landgoed De Horte. Samen met natuurgids Wiebe Tolman kunt u een prachtige wandeling maken over dit landgoed. De wandeling start op de parkeerplaats van het landgoed, Poppenallee 39 in Dalfsen. De kosten zijn € 3,- per volwassene en € 1,50 per kind. Als u donateur bent van Landschap Overijssel of van één van de andere 12 Landschappen, dan neemt u op vertoon van uw pasje gratis deel. De ‘Op stap’ excursies worden mede mogelijk gemaakt door de provincie Overijssel.

Tussen Zwolle en Dalfsen ligt landgoed De Horte. Neem een kijkje op dit veelzijdige landgoed, aangelegd begin 17e eeuw in overwegend Franse stijl. De rechte strakke lanen getuigen nog uit die tijd. Verrassende doorkijkjes zijn later ontstaan na aanleg van vrijstaande bomen en slingerpaadjes. De oude Franse tuin is het bekijken waard. Met de symmetrie in hagen, boomgaard, druivenkassen en de mammoetboom Sequoiadendron is het er goed toeven. Aan de zuidzijde van het landgoed ligt de kronkelende Emmertochtsloot met natte en droge schrale hooilanden. Onderweg krijgt u van onze natuurgids uitleg over het landgoed, de gebouwen en de flora en fauna die er voorkomt. U bent van harte welkom tijdens deze prachtige excursie. Kijk voor meer informatie op www.landschapoverijssel.nl.

Landschap Overijssel beheert en ontwikkelt natuur&landschap in de hele provincie Overijssel met oog voor mens, plant en dier. In de 54 eigen natuurterreinen, maar ook bij particuliere eigenaren en agrariërs in het landelijk gebied. Het werk van Landschap Overijssel wordt mogelijk gemaakt door de Provincie Overijssel, het ministerie van EZ, de Nationale Postcode Loterij, sponsoren en donateurs en de inzet van talloze vrijwilligers.

Artikel delen:

Reageer