The Young Ones presenteert theaterspektakel

Zwolle – The Young Ones bouwt tijdens het Stadfestival van 4 t/m 7 september haar theatercircus op in Zwolle! Met haar nieuwe theaterspektakel Cirque de la Faim – Theater van de Honger strijkt zij neer in het Zwolse Ter Pelkwijkpark.

cirque_stadsfestival_internet.jpeg 

De voorstelling maakte eerder dit jaar haar debuut op theaterfestival Oerol en speelde daar maar liefst 17 uitverkochte voorstellingen. De lovende reacties van pers (o.a. 5 sterren van de Theatermaker) en publiek maakten dit circus tot een prominent onderwerp van gesprek en grote publieksfavoriet. Het Stadsfestival biedt de laatste kans om dit theaterspektakel te bewonderen. Vier dagen lang wordt het publiek getrakteerd op een bloeddorstig muziektheater over crisis, opgroeien en Europa. Een bizar circus vol buitelende acts, slapstick en commedia del arte.

The Young Ones maakte eerder dit jaar haar debuut op theaterfestival Oerol met de voorstelling Cirque de la Faim – Theater van de Honger! Een cast van 20 (internationale) top talenten, professionele acteurs en makers reisten begin juni af naar Terschelling om een eenvoudig weiland om te bouwen tot de nomadische circuswereld. Twee weken repeteerden, bouwden en leefden cast & crew in deze bizarre circuswereld om op locatie de voorstelling Cirque de la Faim – Theater van de Honger te maken. De voorstelling speelde vervolgens een week lang tweemaal daags op theaterfestival Oerol.


Terwijl de show doorgaat en de ene act over de andere heen buitelt krijgt het publiek een kijkje in de beerput van woede, liefde, chaos en bezetenheid die bij het volwassen worden hoort en allerlei associaties oproept met de botsingen en spanningen in het Europa van vandaag. Deze donkere kant van Europa komt verhevigd aan de oppervlakte in tijden van crisis, als een slang uit het onderbewuste, als een vampier die gevoed moet worden. Tergend beweegt de voorstelling zich richting een onontkoombare wending: zal de show uit elkaar klappen of vinden cast, crew en publiek een uitweg uit de crisis?
Regie: Jeroen Kriek  – Tekst & Co regie: Paul Feld

Te zien van 4 t/m 7 september om 15.00 & 20.00 uur.

Kaartverkoop en informatie op www.stadsfestival.nl

Persquotes:
Kleurrijk, dynamisch en opwindend visueel’ – NOS

‘Wie nog naar Oerol gaat of de meest verassende succesnummers wil zien, zou ik aanraden een kaartje te kopen voor The Young Ones’ – Theaterparadijs.nl

‘Het publiek wordt getrakteerd op een show met een serieuze ondertoon’ – De Telegraaf

Cirque de la Faim/Theater van de Honger barst van de ingenieuze vondsten (wat te denken van de Oekraïense mimespelers die uit de aarde komen gekropen, denkend dat ze zich een tunnel hebben gegraven naar Australië) en hilarische scènes. Het is een klein wonder.– 5  sterren recensie van Theaterkrant.nl


The Young Ones

The Young Ones is een cultureel broeinest voor jong (theater) talent in Oost-Nederland met een unieke manier van werken. Zij maakt professionele, energieke en beeldende voorstellingen en voert theater- en culturele projecten uit met kinderen en jongeren in de leeftijd van 10 t/m 26 jaar vanuit grote verhalen met thema’s die door de jaren heen actueel blijven, of weer actueel geworden zijn. Artikel delen:

Reageer