2.000 personen met PEC Zwolle mee naar Praag

Zwolle – Inclusief sponsoren, clubdelegatie en supporters reizen er deze week 2.000 blauwwitten naar Praag! Een prachtig aantal, waar de club PEC Zwolle ontzettend trots op is. Houd het gezellig met elkaar en maak er een mooie middag en avond van. Voor de club, supporters en organisatie is dit de eerste keer, voor de autoriteiten in Praag is dit een zoveelste Europese wedstrijd.

De kaartverkoop is inmiddels afgelopen. Er zijn geen entreebewijzen meer beschikbaar in Zwolle en ook in Praag is de kassa van het uitvak (sector 5) gesloten. In overleg met de Tsjechische autoriteiten en Sparta Praag hebben we de volgende informatie met jullie te delen. Supporters die per bus van Effeweg.nl afreizen naar Praag, ontvangen op de heenreis van de aanwezige busbegeleider een toegangskaart voor het stadion. Verdere reisbescheiden zijn verstuurd. Aanwezige medewerkers van Effeweg.nl zijn aanwezig en leidend waar het gaat om informatieverstrekking en naleving van regelgeving in de bussen.

Supporters die op eigen vervoer naar Praag afreizen 
Het is een absolute must om je omwisselkaart bij je te hebben met geldige legitimatie. In het centrum van Praag op het bekende centrale plein Starometske Namesti zal donderdag een omwissellocatie worden ingericht.  PEC Zwolle supporters kunnen daar tussen 15.00 en 18.00 uur op vertoon van legitimatie hun omwisselkaart inruilen voor een wedstrijdkaart. 

Tocht/ corteo  
Iedere supporter wordt geadviseerd om op dit plein met elkaar toe te leven naar deze unieke wedstrijd en rond 18.00 uur onder leiding van de politie Praag in een gezamenlijke tocht/corteo richting Generali Stadion te lopen. Dit wordt een prachtige blauwwitte optocht van ongeveer een half uur waarbij het verkeer in wereldstad Praag wordt begeleidt ter bevordering van de PEC Zwolle tocht/corteo. Het heeft de nadrukkelijke voorkeur van ons uit logistiek oogpunt en veiligheid om in deze optocht gezamenlijk naar het stadion te lopen. Tijdens de tocht/corteo is het verplicht de aanwijzingen van politie op te volgen: het gebruik van vuurwerk, het uiten van niet voetbal gerelateerde racistische/beledigende zaken is verboden en daar zal tegen worden opgetreden. Tijdens de toch/corteo is gebruik van grote zwaaivlaggen toegestaan, in het stadion mogen deze echter niet gebruikt worden en kunnen ter plekke bij onze organisatie in bewaring worden afgegeven. Het meedragen van een glas of blik drank in welke vorm dan ook is tijdens de tocht NIET toegestaan. Het drinken van alcohol of andere drinkwaren is tijdens de optocht alleen toegestaan in plastic bekers. Bij aankomst in het stadion vindt fouillering en toegangscontrole plaats door Sparta Praag. We hebben de beschikking over meerdere vakken bij elkaar op de eerste en tweede ring. Verzoek is om vooral met fanatieke supporters op de eerste ring plaats te nemen. Naast mensen van de politie Zwolle zijn er ook stewards van PEC Zwolle aanwezig in Praag.

Informatie 
In het Generali stadion heeft PEC Zwolle direct bij de ingangen van onze sector 5 vanaf 18.30 uur een kantoortje genaamd “Gate 5” tot haar beschikking voor informatie en voor mensen die niet in de gelegenheid zijn geweest om in het centrum van Praag om te wisselen. De mogelijkheid tot het omwisselen van kaarten is er dus ook aan het stadion vanaf 18.30 uur. Heb je vragen of ben je bijvoorbeeld je kaart kwijt, meld je vanaf 18.30 uur bij dit kantoor. De straat waaraan onze ingang met Gate 5 gelegen is heet: U Sparty.

In het stadion is geen alcohol verkrijgbaar. Wel zijn er andere consumpties voorradig, tegen contante betaling (ook in euro’s). Als je met euro’s afrekent, krijg je wel Tsjechische Kronen retour, let op; 25 Kronen is ongeveer €1,-.  

Parkeermogelijkheden stadion 
Rondom het Generali stadion zijn nauwelijks tot geen mogelijkheden voor het parkeren van auto’s en busjes. Dit wordt dan ook sterk afgeraden. Advies is om te parkeren in nabijheid van je slaapaccommodatie en gebruik te maken van het openbaar vervoer in Praag.  

Advies 
Blijf zoveel mogelijk bij elkaar als groep(en) en ga niet als individu Praag in. Advies is om in blauw wit gekleed te gaan, maar altijd een kledingstuk bij je te dragen die blauwwit eventueel kan verbergen.  

Na afloop wedstrijd 
Na afloop van de wedstrijd worden onze supporters in alle gevallen opgehouden in het stadion totdat de politie Praag rondom het stadion de zaken dusdanig logistiek voor elkaar heeft dat een uitstroom plaats kan vinden. Na uitstroom is een ieder vrij te gaan en staan waar hij/zij wil maar wordt wel verzocht om adviezen die worden gegeven vanuit autoriteiten op te volgen.  

Supporters per georganiseerde bus 
De pendelbus van Effeweg.nl terug naar Zwolle zal na afloop van de wedstrijd in nabijheid van het stadion sector 5 staan voor de terugreis, supporters die met de Effeweg.nl bussen incl. hotel overnachting zijn gekomen hebben eveneens de mogelijkheid om nabij het stadion met de bus na afloop wedstrijd terug naar hun hotel te gaan. Informatie en eventuele wijzigingen/tijden worden tijdens de heenreis bekend gemaakt door de aanwezige chauffeurs van Effeweg.nl.  

PEC Zwolle zal eventuele wijzigingen, updates en informatie zoveel mogelijk via het twitteraccount @PECZwolle geven mocht dit nodig zijn.

Artikel delen:
Reacties 12
 1. Wat fijn dat wel voetbal gerelateerd racisme/beledigen wel mag tijdens de tocht.

  En jammer dat voetbal nog steeds zo onveilig is dat je je onherkenbaar moet kunnen maken. Ik dacht dat dit een feestje moest zijn.

  Nou ja, we zullen het wel zien daar donderdag.  Maak melding

 2. @vreemd, dit heeft niks met voetbal te maken maar met het locale tuig wat opzoek is naar confrontatie. Het maakt niet uit wat voor een evenement of sport het is, er zullen altijd bepaalde personen uit zijn op op potje vechten.

  Voetbal is nu eenmaal wereldsport nr. 1 en daar komen de meeste mensen op af.


  Maak melding

 3. Ik vind die opmerking over niet-voetbal gerelateerd racisme ook opvallend. Alsof iemand k*nkerneger noemen wel goed is, als het scheidsrechter is.

  Maar goed, hopen dat PEC stunt morgen. Nog een ronde Europa ;D


  Maak melding

 4. Nou Vreemd, onherkenbaar gedrag is niet alleen bij het voetbal. Zeker ook niet gelezen dat er een paar maand geleden een massale vechtpartij was uitgebroken tijdens een bingo-avond in Limburg. Als je niet van voetbal houdt, prima maar doe dan niet van die loze kreten. Op naar Praag. Succes met z’n allen!!!


  Maak melding

 5. Vertegenwoordig onze stad met trots, laat je niet zomaar afslachten. Ik vertrouw op een goed resultaat.

  En voor Necid, ga niet het mannetje uithangen in Praag omdat je wraakgevoelens richting Sparta hebt. Laat het uit je hoofd!!


  Maak melding

Reageer