Berkum bekert thuis tegen Be Quick 1887

Zwolle – VV Berkum speelt woensdagavond de tweede wedstrijd in de poulefase van het bekertoernooi en ontvangt dan zondaghoofdklasser Be Quick 1887 uit Groningen.

“Be Quick is altijd een lastige tegenstander,” vindt Berkum-trainer Willem Brouwer die een jaar geleden met Harkemase Boys, zijn vorige club, al een oefenduel van de Groningers verloor. “Ze hebben wisselingen in de selectie gehad, maar er is daar altijd veel aanloop van goede spelers en ze kunnen ook nu weer een stabiel en sterk elftal in het veld brengen. Het zal voor ons niet zo makkelijk worden.” Be Quick 1887 heeft, net als Berkum, een moeilijk seizoen achter de rug. Terwijl de Zwollenaren een stap terug moesten doen uit de zaterdag-hoofdklasse degradeerde Be Quick dit voorjaar uit de topklasse van het zondagvoetbal. Daarna volgden nogal wat wisselingen in de selectie, die in het komende seizoen onder leiding van trainer Mischa Visser gaat proberen weer hogerop te komen.

Na een redelijk verlopen oefencampagne, waarin onder meer werd gewonnen van de sterke hoofdklasser ACV, speelde Be Quick 1887 afgelopen zondag op eigen terrein de eerste bekerwedstrijd tegen de Friese zondageersteklasser Bergum. De Groningers bleven toen steken op een wat teleurstellende 2-2 remise. Be Quick stond al een paar tellen na de aftrap achter maar kwam redelijk snel langszij. In de tweede helft kwamen de Friezen opnieuw op voorsprong en pas een kwartiertje voor het slotsignaal maakte Be Quick de 2-2.

Trainer Visser vond dat zijn ploeg bij rust ruim voor had moeten staan maar was nog veel minder te spreken over de verrichtingen in het tweede bedrijf. “Zo slecht als in de tweede helft heb ik het in de voorbereiding nog niet gezien. Het was heel erg slordig,” liet de ontevreden Be Quick-coach weten.

Ruime winst
Berkum bekerde afgelopen zaterdag tegen eersteklasser Broekster Boys en haalde toen uit met een ruime 0-5 winst. De Zwollenaren waren al in de eerste helft de sterkste ploeg maar hielden toen de score met één doelpunt nog aan de bescheiden kant. Vooral in de laatste 30 minuten werd er flink gescoord door de bezoekers. “Ik heb het gevoel dat we daar weer een stapje vooruit hebben gemaakt. Maar we moeten nog steeds beter worden en dat kan ook, het moet allemaal nog wat stabieler en vaster worden,” stelt Berkum-trainer Brouwer vast.

Door het gelijkspel van Be Quick 1887 en Bergum kan Berkum zich woensdag door winst al verzekeren van een plek in de knock-outfase van het bekertoernooi, terwijl Be Quick moet winnen om kans op plaatsing te houden. De bekerwedstrijd Berkum-Be Quick 1887 begint woensdag op het Zwolse sportpark De Vegtlust om 20.00 uur en het duel zal worden geleid door scheidsrechter R.W. de Wit.

Artikel delen:

Reageer