Berkumloop levert 16.000 euro op

Zwolle – De 24ste editie van de Salverda Berkumloop heeft dinsdagavond 16.000 euro voor het goede doel opgeleverd. Het bedrag bestaat uit het inschrijfgeld van de 1.500 deelnemers plus de extra donaties. Het geld gaat naar drie goede doelen: VG Sport Zwolle, de Monicares Foundation en Stichting Hospice Zwolle.

 

  hospice_zwolle_2.jpg

 

De deelnemers mochten zelf aangeven welk doel ze wilden steunen. Het resultaat is dat 7.000 euro naar Stichting Hospice Zwolle gaat, 5.000 euro naar de Monicares Foundation en 4.000 euro naar VG Sport Zwolle. Vertegenwoordigers van de goede doelen kregen vlak voor de start van de Berkumloop uit handen van Alida Renkema, voorzitter Wijkvereniging Berkum, het geldbedrag in de vorm van een cheque.

VG Sport Zwolle 

VG Sport Zwolle is in 1974 opgericht en bestaat in 2014 dus 40 jaar. Het doel van de stichting was en is om mensen die een verstandelijke beperking hebben de gelegenheid te bieden om te sporten. Want sporten is leuk, gezond en goed voor iedereen! Voor alle sporten en activiteiten van VG Sport Zwolle maakt de stichting gebruik van professionele instructeurs. Deze instructeurs ontvangen een kleine vergoeding voor hun inzet. Ze worden ondersteund door vrijwilligers. Grote ambassadeur van VG Zwolle is Harm Wolters. Hij is een groot idool van veel leden. Tijdens diverse activiteiten zorgt hij met zijn (Zwolse) volksliedjes voor een gezellige sfeer.
 
Monicares Foundation
 
De Monicares Foundation geeft om en zorgt voor Zwolse gezinnen die het moeilijk hebben als gevolg van de (ongeneeslijke) ziekte van hun kind. Moeilijk in de zin van de eindjes aan elkaar knopen vanwege hoge kosten, waardoor de getroffen gezinnen extra in de problemen komen. Monicares wil de gezinnen helpen door bijvoorbeeld voor een bepaalde periode de reiskosten of boodschappen te vergoeden. Het bestuur van de foundation richt zich op fondsenwerving, door aan te haken bij bestaande evenementen maar ook door zelf evenementen te organiseren. Daarnaast hoopt Monicares op donaties van particulieren en bedrijven.
 
Hospice Zwolle
 
Stichting Hospice Zwolle is opgericht met als doel in Zwolle een onafhankelijk kleinschalig hospice te realiseren. Een hospice is een palliatieve woonvoorziening waar mensen in de terminale fase van hun leven in een huiselijke sfeer de mogelijkheid wordt geboden om verzorgd en begeleid de laatste levensfase door te brengen als dat thuis niet mogelijk of wenselijk is. Hospice Zwolle begeleidt de gasten en hun naasten met een team, goed opgeleide vrijwilligers, in samenwerking met de professionele thuiszorg. De eigen huisarts en eventuele thuiszorg blijft betrokken voor de medische begeleiding. Bij de zorgverlening wordt uitgegaan van de wensen van de gasten en hun familie.
Artikel delen:
Reactie 1

Reageer