81-Jarige vrouw met geweld beroofd van sieraden

Zwolle – Een 81-jarige inwoonster van Zwolle werd op zaterdagmiddag 23 augustus met geweld beroofd van haar sieraden op de Vrijheid. De vrouw werd van achteren vastgepakt door een onbekende jongeman die haar met geweld beroofde van haar sieraden. Hierbij kwam de vrouw ten val en liep enkele schaafwonden op. Hierna ging de onbekende jongeman er vandoor. Met zijn fiets reed hij via de Vrijheid (parkeerplaats) naar de Ministerlaan tussen de appartementen en de sportschool door. Hierna ging hij rechtsaf richting het spoor. Waar hij daarna is gebleven is onbekend.

https://youtu.be/mMWOWAFqIbw

De politie is op zoek naar getuigen die de man hebben zien fietsen op of in de buurt van de Oldeneelallee of voor de beroving in (de buurt van) het winkelcentrum van Zwolle Zuid. Ook mensen die de jongeman menen te herkennen aan het signalement of een idee hebben wie hiervoor verantwoordelijk is, worden verzocht te bellen via het gratis telefoonnummer 0800-6070 of anoniem via Bel-M 0800-7000 (ook gratis).

Artikel delen:
Reacties 17
 1. Ja Japser, laten we hem oppakken en vriendelijk vragen of hij het niet meer wil doen in het vervolg omdat het niet echt lief en aardig is om een willoos slachtoffer te traumatiseren voor het leven. En dan laten we hem snel weer vrij, liefst binnen een uur. Nou, dat zal hem leren, de schavuit.
  Ik ben ook meer voor de oog-om-oog, tand-om-tand methode, ook al ben ik beschaafd. Het moet eens afgelopen zijn met dit schorem. Ik ben ook bang dat er een tijd komt dat de bevolking in opstand komt tegen dit soort praktijken en eigen rechter gaat spelen. Dat heeft dan niets te maken met de beschaafdheid van het volk, maar veel meer met de mate waarin wij dit soort tuig straffen in onze rechtsstaat!

  (En ja kom maar weer met de dogma’s dat zwaarder straffen niet de oplossing is.)


  Maak melding

 2. Als ik het had zien gebeuren had de dader zijn straf gehad. Supersnelrecht heet dat. Hier zijn geen excuses of mieterige discussies voor nodig. En jezelf beschaafd noemen is ook een dooddoener. In dit land wordt vrijwel niets meer bestraft door allerlei onzin argumenten. Je blijft gewoon met je poten van een ander af!


  Maak melding

 3. Het afgelopen etmaal zijn er aan de Gruitmeesterlaan en Goudsbloemstraat soort gelijke straatroven geweest. Vreemd dat weblog Zwolle hier nog niks over meld.


  Maak melding

 4. Als ik het had zien gebeuren had de dader zijn straf gehad. Supersnelrecht heet dat

  Je blijft gewoon met je poten van een ander af!

  Dan ben ik wel benieuwd naar de straf die jij dan zal geven. Tenslotte geef je zelf aan dat je tegen fysiek contact bent 😉

  Hoewel ik tegen wettelijk opgelegde lijfstraffen ben, heb ik er totaal geen moeite mee als er (gepast) geweld word gebruikt om daarmee de dader in de kraag te vatten. Liever ingrijpen en dan maar kans op een taakstrafje, dan schijnheilig op een afstandje een filmpje maken en op internet zetten.  Maak melding

 5. Strafrechtelijk is een filmpje op afstand goud in de handen van de OvJ tijdens de rechtszaak. Ingrijpen en verklaring ook en meer waard als een mobiel schimmig filmpje.

  Copy gedrag, gaat tijd worden dat een aanhouding of veroordeling komt voor dit soort zaken. Bulgaren/ roemenen doen het slinks en niet met geweld, dit is, ja jasper komt die, laf en heeft grote impact op het slachtoffer dad op leeftijd is. Ongelijke strijd tussen een jonge man.

  Ohja die twee gestolen gitaren zijn gevonden, waarom niet melden?


  Maak melding

 6. @bigge

  Ik ben absoluut tegen fysiek contact en geweld, en ik zal never nooit degene zijn die de eerste klap uitdeeld. Maar als wij als samenleving zo diep zakken dat er zo’n beetje dagelijks laffe berovingen plaatsvinden en de politie schitterd door afwezigheid zal er wel wat moeten gebeuren. Ik vindt dit een dermate groot onrecht dat ik mijn beleefdheid hiervoor opzij zet.


  Maak melding

 7. @Viper:
  Vind niet dat je de politie kan veroordelen dat ze er niet bij waren. Als ik zo’n randdebiel zou zijn, zou ik geen roof uitvoeren als oom agent op de hoek staat.

  Denk dat we meer naar beleidsmakers moeten kijken die strafmaten bepalen. Vooralsnog krijg je een hogere straf als je de belasting oplicht dan als je iemand tegen de vlakte slaat. Verhoudingen zijn compleet scheef in ons, over het algemeen geweldige, land.

  Verder begrijp ik je volkomen en ben ik het compleet met je eens.


  Maak melding

 8. @Passant dat zeg ik niet, mij aub geen woorden in de mond leggen. Dat ik tegen lijfstraffen ben, betekend niet dat ik voor zeer lage straffen ben. Beschaafdheid heeft er wel degelijk mee te maken dat je niet volgens tand om tand straft. Onder andere. Kun je nog zo hard roepen dat het dat niet is. Je verlagen tot wat de misdadiger doet is zo krom als een hoepel.

  @Viper tijd om je wat meer te verdiepen in de rechtspraak van Nederland. We straffen hier het zwaarst van Europa.

  En mensen, begrijp me niet verkeerd, ik wil ook dat de dader gestraft wordt. Maar dan wel op een manier die past bij een modern land. Dus door politie en justitie, volgens de wetten die we met z’n allen hebben afgesproken.


  Maak melding

 9. @Japser, ik wil je zeker niets in de mond leggen, als ik die indruk wek, dan spijt me dat.
  Denk dat wij best dicht bij elkaar zitten, alleen ben ik het niet eens dat wij de wetten afgesproken hebben. Beleidsmakers doen dat. Ongetwijfeld gekozen door ons, maar niet aansluitend bij mijn maatstaven. Kan ik wel PVV gaan stemmen (de enige die op dit punt aansluit bij mijn gevoel), maar de andere punten van die partij vind ik zo verwerpelijk dat ik daar niet op wil stemmen.
  Bovenstaande reacties komen voort uit het feit dat de dader, áls hij al gepakt wordt, lachend het politiebureau verlaat. Dat men dat zat is begrijp ik volkomen, vandaar mijn angst dat er binnenkort vast iemand is die eigen rechter speelt. Als ik dit voorval gezien had, weet ik ook niet wat ik gedaan had, maar mijn gevoel neigt toch naar de reactie van Viper.  Maak melding

 10. Als preventief handelen van de Politie achter blijft dan kan je wachten op problemen van ergernissen tot en met overvallen.

  De ergernissen beginnen bij het feit dat we ongeveer omver worden gereden in WKC Zuid door fietsers en scooters en eindigen voorlopig nu al met meerdere overvallen.

  Er is zeer weinig tot geen blauw op straat, veel minder dan vroeger toen er veel minder incidenten plaatsvonden.

  De buurtwacht is ook wegbezuinigd.

  Een gevolg van deze berichtgevingen kan zijn dat mensen zichzelf gaan bewapenen en voor eigen rechter gaan spelen.
  Dat is niet de bedoeling maar zeker niet onlogisch.


  Maak melding

 11. Het is zo wie zo een zootje in het winkelcentrum, hang jongeren, fietsers door de loop zone, jonge lui op een scootmobiel, vol gas.. niet op loop snelheid , wordt tijd voor camera’s…, en stoplichten, voorrang geven bij de T kruising aan het eind van de Ministerlaan is er bijvoorbeeld ook niet meer bij..je wordt zo platgereden of uitgescholden door verkeer dat van af de rotonde de staatsmanlaan in komt als je uit de ministerlaan komt..>:(


  Maak melding

Reageer