Startdag Scouting De IJsselgroep Zwolle-Zuid

Zwolle – Aankomende zaterdag staat het Ittersumerpark in Zwolle-Zuid bol van scoutingactiviteiten. Scouting De IJsselgroep houdt met alle leden de jaarlijkse startdag van het nieuwe seizoen. In het Ittersumerpark, waar het clubhuis van De IJsselgroep staat, wordt er voor de jeugdleden een grote speurtocht georganiseerd.

scouting_ijsselgroep.jpg 

Tijdens de speurtocht moeten de jeugdleden uitdagende opdrachten vervullen. Afhankelijk van de leeftijd wordt de moeilijkheidsgraad opgeschroefd. Zo moeten sommige jeugdleden met een vlot of kano de speurtocht volbrengen en worden er in park verschillende touwhindernissen gebouwd. 
De startdag eindigt met het overvliegen van de speltakoudsten naar de volgende speltak/leeftijdsgroep. Voor alle vrijwilligers eindigt de startdag met een gezellig “outdoor” etentje.

Ben je nieuwsgierig wat er bij Scouting zoal gedaan wordt? Kom dan gerust even kijken tussen 13:00 en 17:00 a.s. zaterdag of meld je aan via onderstaande website om een keer mee te mogen draaien.


Kinderen vanaf 4½ jaar zijn al welkom bij De IJsselgroep om op zaterdag mee te spelen bij de jongste speltak “De Bevers”. Iedere woensdag, vrijdag of zaterdag draaien “De Welpen” (leeftijd 7 t/m 11 jaar) hun opkomst. Vanaf 11 jaar behoor je tot de bovenbouwspeltakken (Scouts, Explorers of Stam)  

Meer informatie over Scouting De IJsselgroep en onze speltakken vind je op: www.ijsselgroep.org  


Artikel delen:

Reageer