WVF verliest bekerduel thuis van ASVD

Zwolle – Nadat de eerste wedstrijd voor de beker was gewonnen in Nijverdal,  ging de selectie van Freddy Smit thuis tegen de Drontenaren onderuit. Vanaf het beginsignaal van scheidsrechter A.Bos zochten beide ploegen de aanval. Promovendus ASVD (1e klas) onder leiding van coach R. Schuurman, combineerde wat vlotter en verzorgde de opbouw beter.  Het waren de gasten die voor het eerste gevaar zorgden met een schot dat over het doel van Gert Schaafsma verdween. 

Daarna waren het  onze jongens die gevaarlijk waren.Met name Hessel Berends met een schot in de korte hoek dat een corner opleverde. Deze werd door Rob Meijerink  genomen en met een prima kopstoot door Jeroen van Brummen in een doelpunt omgezet: 1-0.Het leek er op dat WVF kon doordrukken  via schoten van Rob Meijerink en een kopbal van Dion Reijnen uit opnieuw een corner. Toch werd het spel geleidelijk minder en werd de bal veelvuldig slordig verspeeld. De gasten profiteerden van geklungel in de achterhoede via Ernesto  Seymonson. Hij schoot de gelijkmaker binnen.  De Drontenaren speelden vervolgens een sterke fase tot de rust en bekroonden een prima aanval opnieuw via Ernesto Seymonson 1-2.

In de tweede helft kwam asv Dronten eigenlijk zelden in de problemen tegen een opbouwend zwak WVF. De keeper van Dronten moest nog eenmaal  met een goede reflex een schot van dichtbij keren, maar verder was WVF niet bij machte om het de gasten moeilijk te maken.. De beste kansen waren in de tweede helft voor asv Dronten. Enkele knappe aanvallen van de Drontenaren werden niet omgezet in doelpunten, doordat de bal te gehaast voorlangs werd geschoten. De ingebrachte wisselspelers Hans Kamping, MuttihinYukselen en Elroy Modderman konden ook niet  de wedstrijd laten kantelen.

Freddy Smit had eerder gezegd dat er nog wel enige stappen gemaakt moeten worden en dat was vanavond  zeker duidelijk. Uiteraard was er nog sprake van afwezigheid van enkele potentiële basisspelers maar hetgeen op het kunstgras van veld 2 werd gepresenteerd was toch echt aan de magere kant. Gelegenheid  op revanche is er gelukkig al snel,! Opnieuw thuis aanstaande zaterdag tegen oude bekende HZVV .

Opstelling WVF:
Gert Schaafsma, Robert Stals,(Elroy Modderman),  Dion Reijnen, Sybren Poppen (Hans Kamping), Kevin Peters, Rob meijerink, Richard bouwmeester, Lennart Bril, Jeroen van Brummen, Niels Goedegebuur, hessel Berends ( Muttihin Yukselen

Bert Kamerman

Artikel delen:

Reageer