Berkum komt tekort tegen Be Quick 1887

Zwolle – VV Berkum heeft de bekerwedstrijd tegen zondaghoofdklasser Be Quick 1887 op eigen terrein met 1-2 verloren. De bezoekers lieten zien over een prima team te beschikken en sloegen toe met fraaie doelpunten, terwijl Berkum voorin te onmachtig bleek.

“We hebben lange periodes goed gevoetbald en ook kansen gecreëerd. Maar als je die niet weet te maken houdt het op,” stelde Berkum-coach Willem Brouwer vast. “Maar echt teleurgesteld ben ik niet want we hebben niet slecht gespeeld. We moeten niet vergeten dat Berkum nu een eersteklasser is en dat je vandaag wel tegen een hoofdklasser speelde, daar is nog niet iedereen van doordrongen.” Berkum kreeg bijna vanaf de aftrap een eerste kansje toen Marc van der Meulen voor het doel in schietpositie kwam maar zijn inzet eindigde in de handen van Be Quick-keeper Klaas Kleiker.

Daarna lieten de bezoekers zien dat er kwaliteit in de ploeg zit door diverse keren gevaarlijk voor het Berkum-doel op te duiken. Ondanks kansen voor Fabian Stevens en Daan Driever en de razendsnelle vleugelspits Mats Wolthuis ging dat bijna een half uur goed voor de Zwollenaren, maar daarna sloeg Be Quick toe. Eerst caramboleerde een inzet van Stevens nog via onderkant lat in handen van Berkum-keeper Mathijs Bouwhuis maar minuten later moest de Zwolse doelman alsnog capituleren. Na onnodig balverlies aan Berkum-kant kon Jorco van Hezel voorzetten en kopte Driever van dichtbij raak: 0-1.

Vrije trap
Niet veel later kwam Berkum op gelijke hoogte. Een vrije trap werd, net buiten het Groningse strafschopgebied, door Jasper van der Stouw kort op Dirk Muis gelegd en die knalde snoeihard de 1-1 in de hoek van het Be Quick-doel. Kort voor rust slaagde Chris van der Meulen er net niet in om Berkum met een voorsprong de kleedkamer in te laten gaan. De Zwolse linkerspits brak, na een pass van zijn broer Marc, goed door en haalde hard uit maar zag dat Thijs Hekman zijn inzet van de doellijn roste.

Zo’n tien minuten na de hervatting kwam Be Quick 1887 opnieuw op voorsprong en weer was het Daan Driever die de trekker overhaalde. De geslepen Groningse spits werd voor het Berkum-doel aangespeeld, maakte de bal uit de draai schitterend vrij en schoot fraai in de hoek: 1-2.

Rush
Berkum probeerde vervolgens een half uur lang om nog een punt uit het vuur te slepen maar liet qua uitgespeelde kansen niet genoeg zien om daar echt aanspraak op te maken. De thuisclub kwam in de slotminuut nog het dichtst bij een remise, toen invaller Jaouad Akloud met een geweldige rush aan de linkerkant de één na de andere tegenstander passeerde en richting Be Quick-doel opstoomde. Zijn passje op Chris van der Meulen kwam echter net niet goed genoeg uit om deze fraaie actie met een tegendoelpunt af te kunnen ronden.

Door deze nederlaag blijft Berkum in de bekerpoule op drie punten steken maar de ploeg heeft de kansen nog in eigen hand om verder te komen. Op zaterdag moeten de Zwollenaren daarvoor wél winnen van de Friese zondageersteklasser Bergum, die vandaag met 1-0 won van Broekster Boys en nu in de poule op vier punten staat.

Berkum-Be Quick 1887, 27 augustus 2014
Eindstand: 1-2 (1-1)
Doelpunten: 29. Daan Driever (0-1), 36. Dirk Muis (1-1), 57. Daan Driever (1-2)
Gele kaarten: Chris van der Meulen, Jason Huisman, Arjan Kolk (Berkum), Frank Langedijk, Klaas Kleiker (Be Quick 1887)
Opstelling Berkum: Mathijs Bouwhuis, Jason Huisman, Dirk Muis, Jordi Lemmens, Razi Kanseyo (84. Lauwand Suleiman), Jasper van der Stouw (65. Jaouad Akloud), Frank Hoolsema, Chris van der Meulen, Marc van der Meulen, William Potkamp, Youp Kok (73. Arjan Kolk)

Opstelling Be Quick 1887: Klaas Kleiker; Frank Langedijk, Jelle van de Berg, Thijs Hekman, Björn Adams, Stefan Lukic, Mats Wolthuis (81. Thomas van Marle), Aron Strengholt, Daan Driever (85. Gino Fokkens), Fabian Stevens, Jorco van Hezel 

Door: Th. Kölker 

Artikel delen:

Reageer