IKEA Zwolle meest toegankelijke van Nederland

Zwolle – Ruim anderhalf jaar geleden vond er voor het eerst overleg plaats tussen de Zwolse Gehandicaptenraad en de leiding van IKEA met het oog op de toegankelijkheid. Toen moest de eerste paal nog de grond in. De ZGR heeft toen haar wensen neergelegd voor wat betreft de toegankelijkheid en bereikbaarheid.

ikea_zwolle.jpeg 

Nu de contouren van de nieuwe vestiging steeds meer zichtbaar worden heeft er opnieuw overleg plaats gevonden over de punten die door de ZGR waren ingebracht. Daarin bleek dat men de problemen die zich bij andere vestigingen voordoen voor het grootste deel heeft opgelost. Zo komen er op elke verdieping aangepaste toiletten, zijn de paden geen twee, maar tweeëneenhalve meter breed en zijn bij de bewegwijzering contrasterende kleuren gebruikt dat die ook door mensen met een visuele beperking goed zijn te lezen. Daarmee wordt IKEA Zwolle de meest toegankelijke vestiging in Nederland.

Artikel delen:
Reacties 9
 1. Wie betaald de aanpassing? 10 gangpaden verbreden betekent toch alweer 2 paden minder, minder producten te tonen, dus minder verkopen wat minder omzet/winst maakt. Maar buiten dat goed iniatief 😀


  Maak melding

 2. Ik snap wel wat je bedoelt hoor, Robbin. Blijkbaar lezen bovenstaande lieden het een en ander zéér letterlijk en willen ze niet tussen de regels door de grappig bedoelde zinnen begrijpen.
  Humor is soms lastig, dat blijkt maar weer….. 😀 😀 😀


  Maak melding

 3. Heel fijn dat de Ikea rekening houdt met invaliden en mensen met kinderwagens. Zo kun je er nog aan beide kanten langs lopen en krijg je geen opstoppingen bij drukte!


  Maak melding

Reageer