Beeldbuis Expo in Celecentrum en de Fundatie

Zwolle – Op woensdag 3 september opent het Celecentrum haar deuren voor een expositie van het Beeldbuis Festival. Het is de eerste keer dat het voormalige kunstencentrum weer toegankelijk is voor publiek sinds de Muzerie er vorig jaar vertrok. Aan de overkant biedt ook Museum de Fundatie een keur aan werken die door Beeldbuis Festival werd geselecteerd. 

beeldbuis_zwolle.jpg 

De Beeldbuis organisatie scoutte voor de expo het beste video gerelateerde werk van eindexamenstudenten van ArtEZ Hogeschool voor de Kunsten uit Arnhem, Enschede en Zwolle. Daarnaast stelt het de 10 beste werken tentoon die eerstejaars studenten van Cibap Vakschool voor de Verbeelding maakten in het kader van een door Beeldbuis uitgeschreven schoolopdracht. De installatie De Visionair van Eliane Esther Bots vormt de kers op de taart. De kunstenares bouwt op de bovenste etage van het Celecentrum een bioscoop voor blinden, waar het publiek een film ervaart met de ogen dicht.

De expositie in het Celecentrum, die wordt ondersteund door Odeon De Spiegel Theaters, is vrij toegankelijk van 3 – 7 september vanaf 13:00 uur. De entree is in de Papenstraat. Museum de Fundatie biedt een korting van 50% bij aanschaf van een ticket voor het Stadsfestival of Beeldbuis Festival. De korting is de hele maand september geldig.

Naast de expo biedt Beeldbuis Festival van 3-7 september 2014 een uitgebreid programma met o.a. een interactieve projectie op de Peperbus, Film aan de Gracht , Beeldbuis Nachtclub en als klap op de vuurpijl ‘Clash of the Shorts’ -de competitie voor korte film- in Theater de Spiegel. Ga naar www.beeldbuisfestival.nl voor het volledige programma

Ook dit jaar werkt Beeldbuis weer samen met het Stadsfestival. Ga voor meer informatie en kaarten naar www.beeldbuisfestival.nlwww.stadsfestival.nl of kom tussen 3 – 7 september naar de Beeldbuis informatiestand in het festivalhart op het Rodetorenplein.

Artikel delen:

Reageer