Eerste diploma’s Marechaussee uitgereikt

Zwolle – In februari kondigden Landstede en de Koninklijke Marechaussee hun samenwerking aan. Donderdag, ruim een half jaar later, kregen de eerste Marechaussee cursisten bij Landstede aan het Dokterspad hun diploma. 

 

marechaussee.jpg 

 

De samenwerking loopt al enkele jaren, op het gebied van opleidingen en trainingen. In februari spraken beide partijen naar elkaar uit de samenwerking te willen verdiepen, onder andere door samen een MBO Veiligheids dagopleiding te ontwikkelen en uit te voeren. Die nieuwe opleiding is inmiddels gereed en vorige week gestart. De opleiding is door beide partners als pilot benoemd. Wanneer de pilot goed verloopt, stroomt er jaarlijks een fors aantal leerlingen in.

 

Burgermaatschappij 

De Landstede dagopleiding leidt toe naar de onderofficiersopleiding bij de Marechaussee. Met de samenwerking en de nieuwe opleidingen wordt ingespeeld op de ontwikkeling dat een medewerker niet vanzelfsprekend zijn hele loopbaan bij de Marechaussee werkt maar steeds vaker doorstroomt naar de burgermaatschappij. 

 

Geslaagd

Van de 24 beroepsbeveiligers van de Marechaussee die het afgelopen jaar 1 dag per week bij Landstede aan het Dokterspad in Zwolle de MBO 3 opleiding Handhaver Toezicht & Veiligheid volgden, kregen donderdag 23 cursisten hun diploma. De uitreiking vond plaats in het bijzijn van honderd genodigden, waaronder Marechaussee commandant Kolonel J. Roede. Gert van der Horst, projectleider van het veiligheidsonderwijs bij Landstede, noemt de eerste resultaten ´geslaagd´ en is trots op het hoge slagingspercentage. 

Artikel delen:
Reactie 1

Reageer