Wekelijks ongelukken bij poller Kerkstraat

Zwolle – De automatische poller op de Kerkstraat eiste donderdag de zoveelste gewonde. Opnieuw is weer iemand hard ten val gekomen na het automatisch omhoog schieten van een poller op de Kerkstraat in Zwolle. Wekelijks vinden er volgens een buurtbewoner dit soort nare valpartijen plaats.

poller_kerkstraat.jpg 

Deze pollers staan buiten de venstertijden (tijden waarop de winkels bevoorraad worden) omhoog en sluiten de weg af voor het autoverkeer. Om te voorkomen dat automobilisten via de stoep om de pollers heen rijden, zijn op de trottoirs paaltjes geplaatst. De pollers in de Kerkstraat maken deel uit van het bereikbaarheidsplan voor de binnenstad. Dit plan voorziet in het plaatsen van pollers op verschillende plekken in de binnenstand om deze autoluw te maken.

pollers_kerkstraat.jpg 

pollers_kerkstraat_2.jpg 

Artikel delen:
Reacties 24
 1. En ook gaat het verkeerslicht op rood, rood=stoppen is mij altijd geleerd.
  Hij of zij l was vast druk met andere dingen dan opletten.


  Maak melding

 2. Misschien voor alle fietsers eens een hint om niet met je mobieltje bezig te zijn als je aan het fietsen bent en dan kan je misschien ook zien waar je kunt fietsen.


  Maak melding

 3. niet met je mobieltje bezig te zijn als je aan het fietsen bent

  Dat valt wel op in het straatbeeld. Je ziet ook steeds meer twitterende scooterrijders. Idioot gewoon.


  Maak melding

 4. serieus mensen, wanneer houdt de gemeente eens op met dit soort ongein, wat is er eigenlijk op tegen om met de auto dit stukje gewoon te kunnen rijden, scheelt een hoop gedoe?


  Maak melding

 5. Verzin toch eens wat beters dan die tonnen kostende palenkermis. Afzichtelijke troep. Resultaat van een volledig doorgeslagen beleid.
  Geef die ambtenaren eens een tijdje vakantie en kom tot nieuwe (betere) inzichten.


  Maak melding

 6. Als ik ooit door zo’n ding wordt gelanceerd, en wat breek dan zou ik het wel weten.

  Ik ram dat rotding dan tot in de eeuwigheid de grond in. Ik heb ooit een hele grote hamer gekregen, zo’n eentje van de Kop van Jut. Moet je eens kijken hoe snel de gemeente dan is met verwijderen.

  En ik betaal geen cent!!!!


  Maak melding

 7. ik fiets hier heel vaak langs, ook in de spits. Kan me voorstellen dat als je achter iemand aanfietst en daar niet bekend bent, het best mogelijk is dat je over zo’n poller heen fietst als ie omlaag staat. Je fietst dicht achter elkaar. En dan gaat die poller echt wel heeeeel snel omhoog hoor! Ben me ook wel eens rotgeschrokken van dat ding. En ik zit niet te sms-en, bellen, whatsappen of te twitteren op de fiets… zeker niet in de spits.  Maak melding

 8. Hoezo Zwolle fietsstad 2014. De poller installatie in de Kerkstraat is gewoon niet veilig voor fietsers. Moet er eerst iemand echt zwaar gewond raken voordat de gemeente toegeeft dat de installatie niet veilig is? Fiestersbond, laat je ook eens horen.


  Maak melding

 9. Of mensen moeten gewoon beter opletten.
  Tijdje terug fietste ik daar ook.. achter een scooter. En daarvoor weer een bus. Dus poller was naar beneden voor de bus, en ging weer omhoog. Twee meiden op die scooter.. bijna er tegenaan, omdat ze te druk waren met andere dingen.  Maak melding

 10. Als je het vrijstelt voor autoverkeer, dan kun je aftellen tot hier de berichten verschijnen over ongelukken met fietsers bij de kerkbrug en de sassenpoort. Doorgaand autoverkeer heeft gewoon niets te zoeken in de stad.


  Maak melding

 11. Bericht door Davy, op 29 augustus 2014 12:51

  Beter een fietspad maken om de pollers heen? Of beter gezegd verwijderen.. Hoeven we niet achterlijk om de stad heen te rijden.

  Dat werkt niet. Hier in Zwolle Zuid hebben ze fietspaden om de buissluizen heen, maar ik heb al regelmatig arrogante kwalletjes met hun auto over het fietspad zien rijden!

  Gewoon een beetje opletten als je op de fiets zit en er is niets aan de hand!

  Maar de SP zal er binnenkort wel weer bovenop duiken!


  Maak melding

 12. Dat is wel een reden waarom ik niet over een poller heen zou rijden.
  Altijd bang dat zo’n ding omhoog schiet. Ik vind het beter zo dat de binnenstad autoluw is!


  Maak melding

 13. de oplossing is ZOOOO simpel…. maak kleine vierkante miniheuveltjes met de pollers erin, een bus kan daar makkelijk overheen, een fietser zal er automatisch tussendoor fietsen omdat dat makkelijker is dan eroverheen als het een heuveltje is. En klaar is Klara 😛


  Maak melding

Reageer