Fietsster gewond na aanrijding met openende autodeur

Aan het Konijnenveld is woensdagavond 12 september een 77-jarige fietsster uit Zwolle gewond geraakt toen een 36-jarige Zwollenaar zijn autoportier opende. De vrouw fietste net voorbij toen de autodeur openging, waardoor zij viel. Zij is met hoofdletsel naar het ziekenhuis gebracht.

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)

4 gedachten over “Fietsster gewond na aanrijding met openende autodeur”

  1. en dat niet alleen, ook over de schouder kijken en als het even kan (en dat kan doorgaans gewoon) autoportier openen zonder hem open te zwaaien maar zodanig dat zichtbaar is dat er iets gaat gebeuren voor eventueel achteropkomend verkeer. Dan door de kier naarbuiten kijken voordat je hem helemaal open zwaait.

  2. Het is mij ook een keer overkomen. Vlak voor mijn neus gooide ?©?©n of andere kluns zijn portier open. Ik mocht van geluk spreken dat het redelijk goed ging, alleen wat blikschade. Maar voortaan ben ik wel allert op geparkeerde auto’s waarvan de bestuurder nog achter het stuur zit.

  3. Met je rechter hand het portier openen (als bestuurder zijnde). Dan maak je automatisch al een draaiende beweging en kun je makkelijker over je schouder kijken 😉

    Gr
    Richard

Reacties zijn gesloten.