Man gepakt voor gewelddadige berovingen Zwolle

Zwolle – Donderdagavond 28 augustus is op de Meervalkolk een 23-jarige man uit Zwolle aangehouden voor recente berovingen in de stad.

Politie Handboeien.jpg 

Hij wordt er van verdacht betrokken te zijn bij beroving van: een 81-jarige vrouw op de Staatsmanlaan, woensdagmiddag 27 augustus jl; een 43-jarige vrouw op de Goudsbloemstraat, dinsdagavond 26 augustus jl; en een 81-jarige vrouw op de Vrijheid, zaterdagmiddag 23 augustus jl. Daarnaast wordt hij verdacht van betrokkenheid bij de gewelddadige beroving van een bejaard echtpaar op de Aalvangersweg, op zondagmiddag 27 juli jl. In alle gevallen werden de slachtoffers met geweld van hun sieraden beroofd. De Zwollenaar, die na een korte achtervolging werd aangetroffen in een papiercontainer, is ingesloten.Tegen hem is een nader onderzoek gestart.

Artikel delen:
Reacties 65
 1. Hulde ditmaal voor de politie………………….
  Maar we weten dat dit een gevalletje wordt van moeilijke jeugd,trauma’s en weet ik wat en die laffe hond staat binnen no time weer op straat.
  En dat is dan weer zonde !!!!
  TBS die vieze vuile schijtbak en op water en brood in een koud celletje.


  Maak melding

 2. Bericht door JJ, op 29 augustus 2014 4:41
  Hoop dat ze hem nooit weer vrijlaten !!

  Dus een hogere straf als b.v. Folkert vd Graaf of Joran vd Sloot (28 jaar) Dat is natuurlijk wel een beetje vreemd.


  Maak melding

 3. Ik ben benieuwd naar de straf die dit onderkruipsel gaat krijgen. Wat een vreselijke loser ben je als je mensen van zo’n leeftijd beroofd!

  Zoek een baan en gedraag je normaal naar de maatstaven van deze maatschappij, ventje. Dan heb je dit niet nodig en kan je op een gemiddelde avond gewoon een potje FIFA spelen met je vrienden ipv bejaarden beroven.

  Ik hoop van harte dat het hem flink zal berouwen!


  Maak melding

 4. Tja Mike, Ook die straffen zijn te laag. Folkert had levenslang moeten hebben (net als ieder ander die met voorbedachte rade iemand vermoord). En Joran is veroordeelt volgens de wetten in een ander land, kortom appels en peren vergelijken. Moeten maar een voorbeeld nemen aan Amerika met straffen als 4 keer levenslang voor zware delicten, maar dat zal wel nooit gebeuren. Verder zouden wij de cellencomplexen net zo zwaar moeten maken als waar Joran nu zit.
  Misschien een idee om als ze toch windparken op zee aan gaan leggen, ze daar gelijk wat cellen bouwen voor het ergste uitschot van onze maatschappij 🙂 😛


  Maak melding

 5. Goede zaak. Hopelijk straft de rechter hem met de volle kracht van de wet.

  Ben wel blij dat figuren als Johnny, die om TBS roept, zonder te weten wat het is, niet in die functie zitten.


  Maak melding

 6. Mooi dat hij gepakt is. Mooi ook dat jullie, reaguurders, het in dit land niet voor het zeggen hebben. Misschien een eigen kalifaatje stichten?


  Maak melding

 7. Ik neem aan dat de mensen hier die voor heel zwaar straffen zijn, zelf niks illegaal doen. Niet roken in de kroeg, geen alcohol onder de 18. Nooit te hard rijden. Altijd alles netjes betalen, ook voor de parkeerplaats als je maar 1 minuut nodig hebt. Of…


  Maak melding

 8. Japser lul toch eens een keer niet zo dom over anderen die terecht om TBS vragen, terwijl je zelf niet weet wat voor mensen hij te grazen heeft genomen.
  Dit schofterige figuur heeft o.a. een dame beroofd die herstellende is van zeer zware chemokuren en die daardoor, ondanks het gebruik van een rollator, zeer zwak ter been is en zich op geen enkele wijze kon verdedigen en nu een zwaar trauma heeft opgelopen.
  Ze durft nu haar korte dagelijkse rondje om weer te leren lopen en onder de mensen te komen niet meer te maken.
  Deze laffe hond is van het allerlaagste allooi en verdient minimaal een gedwongen TBS behandeling.


  Maak melding

 9. Japser, nu sla je door, de “vergrijpen” die jij nu noemt staan niet in verhouding tot de wandaden waar de gearresteerde man nu van verdacht wordt. Ik ben het eens met JJR waar het gaat om TBS. Als je zo laf bent om dit soort daden te plegen, mag je nooit wegkomen met een werkstraf oid.


  Maak melding

 10. @Japser, ik hoop dat je zelf het lachwekkende inziet van jouw reactie. Er zijn overtredingen die prima met boetes zijn af te handelen. Als het te vaak gebeurt, mag van mij als signaal de boete ook best verdubbelt worden. Daar gaat ook een preventieve werking van uit.
  Zo vind ik dat dus ook met gevangenisstraffen, zelfs een recidivist staat na zijn derde vergrijp nog steeds veel te snel op straat.
  TBS vind ik niet nodig, gewoon opsluiten en nooit meer vrijlaten. Zoals eerder vermeld, net zo straffen als in Amerika. Misschien, om Japser tegemoet te komen, niet met die extreem hoge straffen (ik vind van wel overigens), maar dan in ieder geval per vergrijp. Nu wordt er één keer gestraft, waarom deze persoon niet een gevangenisstraf per vergrijp? Zit ie in ieder geval tegen de huidige strafmaat 4x zo lang vast.


  Maak melding

 11. Bij mijn weten wordt TBS toegepast op daders waarbij er sprake is van een stoornis, waardoor ze hun daden (durven) begaan. Nu ben ik geen psycholoog, maar ik kan me goed voorstellen dat de dader van deze dingen wel in die categorie valt. Zelfs de gemiddelde crimineel verlaagt zich niet tot dit soort dingen (met zwaar geweld tegen relatief weerloze mensen). Ik denk aan het verschil tussen iemand die insluipt en wat sieraden jat, of iemand die ze met buitensporig geweld steelt. De eerste categorie criminelen zal proberen te vluchten als het misgaat, omdat die persoon de verhouding tussen de actie en de buit beter afweegt.


  Maak melding

 12. De man is tot nu toe de verdachte. Misschien was hij wel gewoon oud papier aan het inzamelen. Dus niet te snel conclusies trekken.
  Mocht bewezen worden dat hij dit echt op zijn kerfstok heeft, ben ik het eens met de bovenstaande strafmeten etc.


  Maak melding

 13. Nou zulk top werk vind ik het niet disselhof als iemand andere mensen beroofd. Juist vet lullig dat hij al die mensen heeft beroofd, kan ik geen top werk noemen. het echte topwerk is wat de politie heeft geleverd door hem te pakken.

  Reactie op onderstaand bericht
  Bericht door disselhof, op 28 augustus 2014 23:20

  Top werk. Is hij ook te koppelen aan de straatroof afgelopen dinsdag aan de Vondelkade ???


  Maak melding

 14. Tuig van de riggel die ze nooit meer los moeten laten en tbs dwang verpleging >:( en zet jasper dr maar naast dan ken die hem knuffelen en ze handje vast houden >:(


  Maak melding

 15. Leuk he… open grenzen. Er wordt zoveel leed aangedaan aan nederlanders door buitenlanders. Zie ook opsporing verzocht. 95 procent gaat het om buitenlanders. Vele van hen hebben geen gevoel en slaan rustig mensen dood bij bv woning inbraak. Doet ze niets.


  Maak melding

 16. Wat ben ik blij dat wij wetten en regels in dit land hebben en niet overgeleverd zijn aan personen zoals die hier boven reageren. We hebben een rechtssysteem waarbij een rechter bepaalt of iemand schuldig is. Deze rechter bepaalt ook de strafmaat. Gelukkig niet de individuen die niet eens in staat zijn een zin foutloos op papier te zetten.


  Maak melding

 17. Helemaal eens met de reactie dat iemand pas schuldig is nadat dit bewezen is. Ook helemaal mee eens dat de rechter de strafmaat bepaalt op basis van de afgesproken wetten.
  Alleen niet eens met de strafmaat die vastgelegd is in deze wetten. Dat is de inhoud van mijn reactie en dáár zou iets aan moeten veranderen!
  Het zou je vader, moeder, kind, opa, oma, buurvrouw, vriend, vriendin etc. maar zijn.
  Denk dat de reactie van JeanJacquesRousseau deze lading aardig dekt. Waar gaan we naar toe als wij schuldigen de hand boven het hoofd gaan houden, terwijl mensen de straat niet meer op durven door wat er gebeurd is. Wie is er dan het meest gestraft?  Maak melding

 18. @Jangje
  Dat Volkert (met een V) levenslang had moeten hebben is een mening. Voor een enkelvoudige moord wordt dit zelden gedaan, dus de toevoeging dat dit voor ieder ander die met voorbedachte rade iemand vermoord, slaat nergens op. Daarnaast is de toevoeging voorbedachte rade al overbodig, dit is namelijk precies het verschil tussen moord en doodslag (moord is per definitie engizins voorbereid). Blijkbaar heb je te weinig kennis van rechtspraak in nederland om er ook maar een fatsoenlijke mening over te kunnen vormen.

  Aangezien het meerdere berovingen zijn zal het wel iets meer worden dan de gemiddelde straf, maar over 2 jaar loopt hij weer buiten. Tenzij hij al veelpleger was, dan kan het nog wel een paar maandjes meer worden. Uiteraard mits hij schuldig bevonden wordt.


  Maak melding

 19. Als dit de dader is komt hij er echt niet met een werkstraf of een kleine gevangenisstraf vanaf.
  De site van het Openbaar Ministerie meldt over overvallen met geweld: “De rechter legt in bijna alle gevallen (97%) een gevangenisstraf op en volgt doorgaans de forse eis van het OM. Zes van de tien meerderjarige overvallers worden bestraft met een gevangenisstraf van meer dan een jaar. Ook minderjarige daders komen er niet zomaar met een werkstraf vanaf; 94% van deze groep krijgt een vrijheidsstraf opgelegd.”
  Ik heb er alle vertrouwen in dat deze gast de komende jaren z’n sjekkies rookt op de betonnen binnenplaats van een gevangenis.


  Maak melding

 20. @ruud b, op 29 augustus 2014 16:52
  80% kans dat je gelijk hebt en het type reacties zie je bij bijna elk bericht over een beroving.
  Waar ik me aan stoor is dat je bij een zaak waarbij een boekhouder een paar miljoen verduisterd heeft nooit een reactie ziet als “Durf te wedden dat dit een Nederlander is. Buitenlanders doen ook wel eens verkeerde dingen maar stelen nooit van hun baas.”

  Wat het TBS verhaal betreft ben ik het aardig eens met Wilbert.
  TBS is voor zieken. Nu vind ik het inderdaad behoorlijk ziek als deze persoon al deze dingen uitgevreten heeft. Maar als hij niet gestoord is krijgt hij uiteraard geen TBS, maar de straf die er voor staat en die de rechter gepast vindt. Laten de mensen die zo hard om TBS roepen zich wel realiseren dat de rechter in dat geval vaak een lage straf geeft zodat de dader zo snel mogelijk met het TBS-traject kan starten.


  Maak melding

 21. En mijn felicitaties aan de Zwolse politie: ik denk dat iedere Zwolse politieman/vrouw zich de afgelopen voor 110% heeft ingezet om hem te pakken te krijgen! 🙂


  Maak melding

 22. Inderdaad, goed werk van de politie. Mag ook weleens een keer gezegd worden. Nu maar hopen dat er straks een rechter zit die net zo bekwaam weet te handelen.


  Maak melding

 23. @ruud b
  Jij bent wel heel erg naief, “nederlanders beroven geen bejaarden”. Onder welke nationalistische steen heb jij gelegen?
  Voor jouw informatie: Hij was blank


  Maak melding

 24. Blank zegt met de open grenzen ook niks meer.
  Maar het kan uiteraard ook een ontspoorde Nederlander zijn hoor.

  In elk geval heeft de politie zich ingezet en zelfs met mailings naar de wijkbewoners.  Maak melding

 25. Volgens de politie is hij nog maar slechts een verdachte. Als ik hier de reacties lees is hij al schuldig bevonden en veroordeeld en waar menig asociale zwollenaar nog een een extra straf aan toe wil voegen. Zij die zonder zonde is werpe de eerste steen. Wedden dat er dan geen steem wordt gegooid door reageerders hierboven?!


  Maak melding

 26. @Wlansink:
  Klopt, ik heb te weinig kennis van de rechtspraak. Ik vind alleen (en dat is inderdaad een mening!) dat de strafmaten te laag zijn in Nederland. Als je iemand opwacht op het mediapark en hem dan in koele bloede een kogel door de slaap schiet, vind ik het toch echt met voorbedachte rade. Dat is volgens mij (dus weer een mening) anders dan een uit de hand gelopen ruzie. Blijkbaar is dat laatste dan doodslag in jou gedachtegang.
  Met relatie naar dit bericht: Van de zotte dat dader dus waarschijnlijk maximaal 2 jaar achter de tralies komt, terwijl de slachtoffers voor hun leven getekend zijn.
  Als je mijn eerdere reacties goed leest zal je tot de conclusie komen dat ik volledig begrijp hoe het in Nederland werkt en heb ik deze persoon ook niet veroordeeld. Mijn mening verkondig ik wel, en dat is dat het tijd wordt dat de straffen recht gaan doen aan de slachtoffers!


  Maak melding

 27. Nederlanders doen ook wel eens verkeerde dingen maar slaan of beroven geen bejaarde mensen.

  Ha, ha, ha. Nee, klopt. Nederlanders zullen dit nooit doen. Ha,ha, ha.
  Volgens mij staat er bij de Comedy Train in Amsterdam nog een vacature open als ik me niet vergis, kijk even op hun website. Een grote carriere ligt aan je voeten:D


  Maak melding

 28. @H Emmink omdat deze blanke persoon van origine niet 100% Nederlands is. Zou WZ de afkomst vermeld hebben dan zou dat door mensen zoals u vervolgens weer gehekeld worden.


  Maak melding

 29. @H.Geerink Omdat het zo in het persbericht van de politie staat. Persoonlijk maakt mij die informatie niets uit, maar als de daders nog vrij rondlopen kan het handig zijn om dit wel te vermelden. Zo kun je de opsporingskans vergroten. Bij dit bericht is dat niet meer nuttig, want de daders zijn al gepakt. Er hoeft niet meer opgespoord te worden.
  Of dit echt het beleid van de politie is weet ik niet. Het is alleen maar mijn mening.


  Maak melding

 30. Monica, op 30 augustus 2014 9:38
  Bid voor gerechtigheid, succes.
  Kafka, op 29 augustus 2014 lees dat gerechtelijke boek nou eens zonder geslepen teksten en mazen
  En beoordeel mensen op hun daden, en niet op hun kunnen.
  Je hebt nog een lage weg te gaan.


  Maak melding

 31. Als gematigde voor wat betreft zware straffen ben ik het helemaal eens met mike, dat er te laag wordt gestaft.
  een goede kennis van mij werkt in de windmolens en die zegt dat er ruimte genoeg is !!


  Maak melding

 32. @jjr (excuus voor het late antwoord, was een weekendje weg) ik reageerde op iemand die zei ‘tbs… water en brood in een cel’, dan weet je dus gewoon niet wat tbs is. Daar ging het mij om.


  Maak melding

 33. Deze dader is een soort van ‘roofdier’
  in mensenvorm. Doet mij wel erg aan
  oostblok/rusland- achtige psychische
  misvormingen denken. En hij is
  23 jaartjes oud las ik.
  Ik zou ’t ook niet anders weten, dan
  voorgoed veilig opbergen.
  Enerzijds, je wilt zo’n monster niet los
  laten lopen.
  Anderzijds wie weet wat
  voor ellende heeft veroorzaakt een mens
  in een monster te veranderen.
  Beschaafd lijkt me, comfortabel opbergen.
  Gezien z’n jeugdige leeftijd denk ik ook
  dat opbergen alleen -om beschaving te
  handhaven- niet genoeg is.  Maak melding

Reageer