Gratis markt in de Schellerhoeve

Zwolle – LETS Zwolle organiseert op zondag 14 september de jaarlijkse gratis markt voor alle Zwollenaren in de Schellerhoeve in Zwolle-Zuid, van 13.00 tot 16.00 uur.

Zondag 14 september is het weer zover. Dan organiseert LETS Zwolle de jaarlijkse gratis markt van Zwolle. Deze wordt gehouden in wijkboerderij De Schellerhoeve in Zwolle Zuid. De gratis markt is er tussen 13.00u. en 16.00 uur. Iedereen die hier belangstelling voor heeft kan spullen komen brengen en uiteraard spullen meenemen. Dit alles geheel gratis. Mochten er spullen overblijven dan worden deze geschonken aan de Stichting Kringloop Zwolle.

Verder organiseert LETS Zwolle o.a. de volgende activiteiten:

  • Cupcakes bakken voor alle leeftijden
  • Rondleiding door de permacultuur tuin
  • Optreden van Talento Forza
  • Verhalenverteller van de verhalenboot Zwolle
  • Steampunk demonstratie
  • Slackline demonstratie
  • Op de foto met Poortwachter Bob
  • Gratis kleding van kledingwinkel De Blauwe Schuur
  • Gratis koffie/thee en lekkernij

De gehele middag staan de vrijwilligers van LETS Zwolle voor u klaar om meer te vertellen over onze vereniging en er is de mogelijkheid om lid te worden.

Deze dag wordt onder andere mede mogelijk gemaakt door:

Travers/ RIBW –Zwolle/ Permacultuur Centrum Nederland/ De Verhalenboot/ Ekoplaza Zwolle/ De Blauwe Schuur/ Dragons Den Zwolle

Wat is LETS Zwolle?

LETS is een afkorting voor Local Exchange Trading system, een ruilkring. Een LETS ruilkring bestaat uit een groep mensen die met elkaar handelt door middel van punten. De punten van LETS  Zwolle heten duiten. Deze duiten kan je voor het gemak vergelijken met Euro’s. 

LETS Zwolle is een vereniging waar je lid van kan worden. Er wordt een minimale contributie gevraagd. Dit is om de kosten te dekken die we als vereniging maken. Verder komt er geen geld aan te pas en zijn alle transacties met gesloten beurs.

De insteek van het LETS systeem is om de deelnemers te laten handelen met elkaar, uitgaande van datgene wat je kunt en wilt. Gebruik maken van elkaars talent. Op deze manier houden we de economie gaande zonder dat er bij elke transactie geld aan te pas moet komen. Een ideaal systeem voor Zwolle en alle Zwollenaren. 

Artikel delen:

Reageer