Burgemeester huldigt Zwolse collectant KWF

Zwolle – Burgemeester Henk Jan Meijer huldigde vrijdagmorgen bij het Carolus Clusius College aan de Prinses Julianastraat collectant Amanda van Dijk van het KWF Kankerbestrijding. De Zwolse staat symbool voor ruim zeshonderd KWF-collectanten die Zwolle rijk is.

 

Jaarlijks krijgen ruim 100 duizend Nederlanders de diagnose kanker. Als je dit omrekent naar het aantal inwoners van Zwolle dan krijgen ongeveer 2 inwoners per dag te horen dat ze kanker hebben. Van 1 tot en met 6 september organiseert KWF Kankerbestrijding de landelijke collecteweek. Dit jaar voor de 65e keer. Deze jubileumeditie wordt extra aandacht geschonken aan het goede werk en de belangeloze inzet  van alle vrijwilligers en collectanten voor KWF Kankerbestrijding.

In alle provincies worden KWF-vrijwilligers gehuldigd door lokale burgemeester.  Zo zullen Eberhard van der Laan, Annemarie Jorritsma, Onno Hoes in respectievelijk Amsterdam, Almere en Maastricht een plaatselijke KWF-collecteheld huldigen.

Artikel delen:
Reacties 4
  1. Bij deze wil ik mijn moeder bedanken voor haar inzet voor het KWF, loopt ook al jaren voor KWF en aangezien het bedankje niet van KWF zelf komt doe ik het namens hun alsnog. En ze is de 600 mensen allang voorbij. Bedankt Amanda, je bent al aardig op weg.


    Maak melding

  2. Ik vraag me af wat KWK nou nog doen behalve geld inzamelen en buitensporige directeurs lonen en hoge bonussen uitdelen. Met regelmaat moeten mensen naar het buitenland als ze in nederland opgegeven zijn en vaak worden mensen alsnog beter of ze kunnen nog jaren langer leven. Slapen ze dan bij KWK? Waarom kan in buitenland meer dan hier? KWK is er toch ook voor om buitenlandse methodes naar nederland te halen? Goede voorbeeld zie dit url http://dannyshope4life.nl/ hij zou binnen enkele maanden sterven en nu is hij in amerika en als alles goed gaat kan hij nog vele jaren verder leven en bij zijn gezin zijn. Ik geef liever geld aan persoon in kwestie dan dat ik help met sponsoren grote vila en dure autos van kwk directie


    Maak melding

Reageer