VV Berkum moet winnen van Bergum

Zwolle – VV Berkum ontvangt zaterdag, op het ongebruikelijke tijdstip van 17.00 uur, op eigen terrein VV Bergum en heeft een duidelijke opdracht: alleen winst tegen de Friese zondageersteklasser is voldoende om door te gaan in het bekertoernooi.

“Ik vind dat eigenlijk wel plezierig. Er is maar één manier om door te komen: winnen. Dat geeft extra motivatie en dan krijg je vaak extra mooie wedstrijden,” vindt Berkum-verdediger Dirk Muis. “In wedstrijden waar je aan een gelijkspelletje genoeg hebt zie je juist vaak dat je uiteindelijk toch nog de bietenbrug opgaat.” Tegenstander Bergum pakte in de eerste twee bekerduels vier punten door een 2-2 remise tegen Be Quick 1887 en, afgelopen woensdag, een 1-0 winst tegen Broekster Boys. Die laatste wedstrijd eindigde Bergum met negen man omdat er twee spelers met een rode kaart van het veld moesten, maar trok de zege toch over de streep.

Daarbij had de ploeg niet over geluk te klagen want het enige doelpunt, van Yorn Sikkenk, kwam tot stand nadat de bal twee keer van richting werd veranderd door een verdediger én de keeper van de tegenstander. Daarna mikte Broekster Boys liefst drie keer op paal en lat van Bergum, maar goals vielen er niet meer.

Bergum wordt getraind door Jan Bruin, de ex-prof die lange tijd bij Cambuur speelde maar ook voor FC Zwolle uitkwam en er daar in tweeëneenhalf seizoen niet minder dan 38 inschopte. Bruin, tegenwoordig ook actief in de technische staf van Cambuur, leidde Bergum vorig seizoen naar een vierde plaats in de 1e Klasse F van het zondagvoetbal. Hij zag een aantal spelers vertrekken na de afgelopen jaargang, maar kreeg daar anderen voor terug zoals Sikkenk die overkwam van zondaghoofdklasser SWZ Boso Sneek.

Onderuit
Thuisclub Berkum haalde vorige week flink uit in de eerste bekerwedstrijd die met 0-5 werd gewonnen van Broekster Boys, maar deed het woensdag minder tegen Be Quick 1887. Op eigen terrein ging de Zwolse zaterdageersteklasser met 1-2 onderuit tegen de Groningers, al was men daar bij Berkum niet ondersteboven van. “We hebben bij vlagen goed voetbal laten zien, vooral na het eerste halfuur. We hebben de goals een beetje weggegeven, dus het is wel jammer dat we verloren maar het was zeker geen afgang,” analyseert Dirk Muis.

Berkum heeft door dat verlies aan een gelijkspel tegen Bergum niets. Alleen winst telt voor de Zwollenaren, terwijl de tegenstander aan een remise wél genoeg heeft om door te gaan. De voor beide ploegen beslissende bekerwedstrijd op het Zwolse sportpark De Vegtlust wordt zaterdag geleid door scheidsrechter Henk Boland uit Darp, die om 17.00 uur laat aftrappen. Daarvóór komt het tweede elftal van Berkum om 14.30 uur in actie in de bekerwedstrijd bij en tegen het eerste van de Zwolse ‘overbuurman’ Be Quick ’28. Zowel Berkum 2 als Be Quick ’28 heeft in de beker zes punten uit twee duels gehaald, maar Be Quick ’28 heeft een beter doelsaldo.

Artikel delen:

Reageer