Roeien voor mensen met een beperking

Zwolle – Vrijdagmiddag organiseerde de Zwolse Roei en Zeil Vereniging (ZRZV) een open roeimiddag om mensen met beperkingen kennis te laten maken met roeien.

29-08-2014_openroeimiddag_voor_mensen_met_berperking-borias_03.jpg

Roeien doe je zittend: het is een vloeiende beweging zonder echte piekbelasting, waarbij veel spiergroepen tegelijk worden gebruikt. Met roeien kun je spierkracht en conditie opbouwen. Ook is het geschikt als middel voor revalidatie. Je kunt roeien in een acht, vier, twee of zelfs éénpersoonsboot. Gebleken is dat mensen met een beperking veel voordeel hebben van roeien; naast een algehele betere conditie zien we houdingsverbeteringen door het gebruik van spieren die in het dagelijks leven minder aan bod komen, horen we berichten over pijnverminderingen door een betere doorbloeding en soms is er zelfs minder medicatie nodig en “last but not least” meer sociale contacten.

29-08-2014_openroeimiddag_voor_mensen_met_berperking-borias_01.jpg 

 29-08-2014_openroeimiddag_voor_mensen_met_berperking-borias_02.jpg

29-08-2014_openroeimiddag_voor_mensen_met_berperking-borias_05.jpg 

Via Lees verder nog een foto… 

Het leuke van roeien is dat het bij uitstek een sport is waarbij de mindervalide roeiers samen kunnen sporten met valide roeiers. Het streven van de Zwolsche is dan ook om roeiers met een lichamelijke of visuele handicap zoveel mogelijk in de reguliere roeiactiviteiten te laten instromen.

29-08-2014_openroeimiddag_voor_mensen_met_berperking-borias_04.jpg

Meer informatie kun je vinden op www.zrzv.nl.

 

Artikel delen:
Reacties 3

Reacties zijn gesloten.