Zwolse zangeressen begeleiden A.J. Croce

Zwolle – De drie zangeressen van de Zwolse band The Alluring Ajettes zijn door de Amerikaanse singersongwriter A.J. Croce uitgenodigd om als gast op te treden tijdens zijn show in Hedon op vrijdag 26 september. A.J. Croce is in Nederland ter promotie van zijn nieuwe album Twelve Tales.

 

A.J. Croce, zoon van jaren zestig icoon Jim Croce (‘Time in a Bottle’, ‘Bad Bad Leroy Brown’), heeft zich sinds het begin van zijn carrière ontwikkeld van een door jazz beïnvloedde blues-muzikant tot een popmuzikant met een eclectische smaak. Jazz, blues, country, funk, in zijn muziek hoor je vele stijlen terug. Zijn nieuwe album Twelve Tales is daar een goed voorbeeld van. Twaalf muziekstukken die als een jigsaw puzzel in elkaar passen, geproduceerd door twaalf verschillende legendarische producers, opgenomen in twaalf verschillende Amerikaanse steden.

De zangeressen van The Alluring Ajettes (Margriet Bruggemans, Marieke Eerelman en Marit van Raalte) zijn al twintig jaar groot fan van A.J. Vorig jaar ontstond het idee om zijn muziek te gaan bewerken voor drie zangeressen. ‘We hebben een selectie gemaakt van wat wij zijn mooiste nummers vinden, en die voorzien van close-harmony of backing vocals. Als ultiem eerbetoon aan A.J. hebben we zijn initialen gebruikt als inspiratiebron voor onze bandnaam.’ Zeer trots zijn ze op hun gastoptreden bij hun idool. ‘Van het nummer ‘Smoking Good Time’ hebben we een videoclip gemaakt. Op een gegeven moment hebben we de stoute schoenen aangetrokken en het clipje naar hem opgestuurd. De volgende dag al kregen we een reactie en die was zeer positief. Niet alleen was hij vereerd, hij vond het clipje ook nog eens geweldig. Van het een kwam het ander en nu mogen we dus met ons idool op een podium staan! Fantastisch!’

A.J. CROCE

Ft. THE ALLURING AJETTES

 

Locatie                        : Poppodium Hedon, Zwolle
Wanneer                     : Vrijdag 26 september
Open                          : 19:30 uur

Aanvang                     : 20:30 uur 
Entree                         : € 16,50 

Kaarten zijn verkrijgbaar via www.hedon-zwolle.nl, bij Plato in Zwolle en aan de avondkassa van Hedon.

Artikel delen:

Reageer