Berkum door naar knock-outfase bekertoernooi

Zwolle – VV Berkum heeft op eigen terrein tegen de Friese zondag eersteklasser Bergum met 6-1 uitgehaald en daarmee hebben de Zwollenaren zich geplaatst voor de knock-outfase van het bekertoernooi.

 

bergum_4_medium.jpg

Foto: Rainer Fröhlich 

 

“Geplaatst, we gaan verder, doelstelling gehaald. En met zo’n uitslag kun je natuurlijk alleen maar tevreden zijn,” vond Berkum-coach Willem Brouwer. “In de eerste helft ging er nog wel wat mis. We deden toen op eigen helft aan positiespel en speelden véél te vaak terug. Als je dat 80 keer doet gaat het een keer fout. Maar daarna heb ik veel goede dingen gezien, ook van de nieuwe jongens.”

Vliegende start
Berkum ging vliegend van start toen Frank Hoolsema vanaf rechts Chris van der Meulen aanspeelde. De Zwolse spits was niet te beroerd om vlak voor het Friese doel al na 30 seconden de 1-0 te scoren. Vlak daarna was Chris dicht bij een tweede treffer, waarbij de bal van de doellijn werd geramd, maar daarna sloop er vooral bij het uitverdedigen te veel slordigheid in het spel van de thuisclub. Dat ging in de 27e minuut mis, toen een terugspeelbal voor de voeten van Rob Schokker belandde. De Bergum-spits pakte dat cadeautje gretig aan en scoorde: 1-1.

 

Zo’n 10 minuten voor rust herstelden de Zwollenaren de schade toen een via Arjan Kolk opgezette aanval over diverse schijven op links bij Frank Hoolsema belandde. De steeds beter in vorm komende Berkum-middenvelder maakte het karwei prima af door de 2-1 binnen te schieten. Vijf minuten later haalde Hoolsema opnieuw de trekker over toen hij, na een combinatie met William Potkamp en Chris van der Meulen, met een bekeken inzet voor een 3-1 voorsprong zorgde.

 

Penalty
Kort na rust werd Chris van der Meulen door Kolk met een lange pass op pad gestuurd maar de Zwolse spits werd daarna in het strafschopgebied gevloerd. De daarvoor toegekende penalty werd vervolgens door Marc van der Meulen feilloos achter Bergum-keeper Arjen Tolman geknald: 4-1. De bezoekers waren daarmee behoorlijk murw gespeeld en mochten niet mopperen dat de thuisclub diverse riante kansen liet liggen. Chris van der Meulen wenste daar echter niet aan mee te doen toen hij, na fraai aangeven van Jaouad Akloud, stijlvol de 5-1 in de bovenhoek van het Bergum-doel schoot. Enkele minuten voor tijd legde Chris bovendien bekeken af op Hoolsema, die met zijn derde goal van de dag de 6-1 op het scorebord bracht, zodat Berkum met ruime cijfers naar de volgende bekerronde door gaat.

 

Berkum-Bergum, 30 augustus 2014 (beker)
Eindstand: 6-1 (3-1)

Doelpunten: 1. Chris van der Meulen (1-0), 27. Rob Schokker (1-1), 35. Frank Hoolsema (2-1), 41. Frank Hoolsema (3-1), 49. Marc van der Meulen (4-1) (strafschop), 78. Chris van der Meulen (5-1), 88. Frank Hoolsema (6-1)
Gele kaart: Dirk Muis (Berkum)

Opstelling Berkum: Mathijs Bouwhuis, Jason Huisman (84. Ricardo Kuijer), Dirk Muis, Jordi Lemmens, Lauwand Suleiman, Arjan Kolk (76. Razi Kanseyo), Frank Hoolsema, Marc van der Meulen, Chris van der Meulen, William Potkamp (67. Youp Kok), Jaouad Akloud

 

Opstelling Bergum: Arjen Tolman, Jasper Bouma, Steffen Kempe, Hidde Veltman (59. Marciano Slager), Yorn Sikkenk, Bertus de Boer (65. Dennis Elzinga), Kees Noordmans (69. Haaye Haarsma), Alex Bosma, David Voigt, Wilco de Haan, Rob Schokker.

Door: Th. Kölker 

Artikel delen: