WVF uitgeschakeld voor het bekertoernooi

Zwolle – VV WVF heeft zich niet weten te plaatsen voor de volgende ronde van het bekertoernooi. Na het verlies van afgelopen dinsdag werd vandaag verloren van HZVV met 0-1. Hierdoor kan WVF zich volledig richten op het avontuur in de hoofdklasse en dat is toch waar iedereen die WVF een warm hart toedraagt naar uitkijkt. Gezien het spel in de tweede helft heeft de formatie van Freddy Smit toch een stapje gemaakt en dat is belangrijker dan doorgaan in de beker.

 

WVF begon vrij aardig aan het duel, wat resulteerde in een hard schot van Jeroen van Brummen wat gekraakt werd door de verdediging van HZVV en resulteerde in een drietal corners in de eerste 10 minuten. Uit een van die corners kopte Dion Reijnen net over. Dat de gasten uit Hoogeveen over een goed voetballende ploeg beschikten werd al snel duidelijk. Na een gemiste kans van Benjamins, zijn boogbal verdween net over het doel van Mike te Wiele, namen de bezoekers steeds meer het initiatief en nam de onrust bij WVF zichtbaar toe.

WVF kwam niet in haar spel en had moeite om de spitsen van bruikbare ballen te voorzien. HZVV had een overwicht en kreeg een paar goede kansen. Zo schoof Kikkert de bal na een goede voorzet vanaf rechts de bal naast het doel en had Mike ter Wiele een prima reflex op een schot van  Luchtenberg in de korte hoek. Toch kwam HZVV vlak voor rust op voorsprong. Het was Kikkert die ongestoord langs een aantal verdedigers slalomde en in laatste instantie door een duw van Sybren Poppen gestopt werd. Scheidsrechter Keijl, die een prima wedstrijd floot, kon niets anders dan naar de stip wijzen. De strafschop werd feilloos ingeschoten door de Jonge 0-1.

 

In de tweede helft zagen we een beter WVF, zoals we dat in het afgelopen seizoen gewend waren. Trainer Freddy Smit bracht Rob Meijerink en Patrick Koning voor Lennart Bril en Muttihin Yukselen en Jeroen van Brummen schoof door naar voren. Deze omzettingen deden de ploeg goed. WVF kreeg het middenveld weer meer in handen, werd rustiger aan de bal en wat nog belangrijker is zo vlak voor het debuut in de hoofdklasse, er waren weer een aantal vlot lopende combinaties en aanvallen zichtbaar. Helaas werd er niet gescoord ondanks kansen voor Hessel Berends, niet altijd even gelukkig met zijn schoten, een goede kopkans voor Jeroen van Brummen waarbij de keeper Streutker van HZVV uitstekend redde en een vrije trap van Richard Bouwmeester die net naast het doel van HZVV verdween. Jammer was het dat bij een goede aanval van WVF over meerdere schijven Ohzan Kardag net niet bij de bal kon om de verdiende gelijkmaker binnen te kunnen tikken. Vlak voor tijd kreeg Hessel Berends nog een goede schietkans binnen de zestien, maar helaas voor WVF ging ook deze kans verloren en zo eindigde dit duel in een 0-1 nederlaag en zit de beker er voor WVF op.

 

Volgende week begint het avontuur in de hoofdklasse. WVF start met een loodzwaar programma. Volgende week thuis tegen Flevo Boys, daarna DVS’33uit, Harkemase Boys thuis, Staphorst uit, Excelsior ’31 thuis en ACV uit. De eerste zes wedstrijden tegen de top uit de hoofdklasse dus. Maar op basis van de tweede helft zijn er voldoende lichtpuntjes om deze wedstrijden positief in te gaan, waarbij WVF wellicht voor een stunt(je) kan zorgen. Met de support van veel publiek wordt het een mooi avontuur in de hoofdklasse. Ik kijk ernaar uit en heb vertrouwen in Freddy Smit en zijn mannen. Wat zou het mooi zijn als WVF, als echte amateurclub, voor een vol huis op zaterdag 6 september tegen Flevo Boys direct al voor een stunt kan zorgen. Ik ben erbij, U ook? Aanvang 14.30 uur

 

Dick Noordman

 

WVF-HZVV 0-1(0-1)

44 Benjamins 0-1( strafschop0

 

Scheidsrechter G,J.Keijl 

 

Gele kaart Akkerman HZVV

 

WVF:Mike ter Wiele, Robbert Jan Stals,Dion Reijnen, Sybren Poppen,Jorben Nieuwenhuis(64 Kevin Peters),Richard Bouwmeester, Jeroen van Brummen,Lennart Bril(46 Patrick Koning)Muttihin Yukselen(46 Rob Meijerink),Ohzan Kardag, Hessel Berends

 

HZVV: Streutker, Neumann, Breukelman, Kleine, Mulderij, Akkerman, Beeksma, Luchtenberg, Kikkert(75 Strijker)de Jonge, Benjamins(66 Mol).

 

Door: Dick Noordman 

Artikel delen: