Jaarlijkse Grassparty Herfte – Wijthmen

Zwolle – Van 5 t/m 7 september vindt de jaarlijkse Grassparty van Herfte-Wijthmen plaats. Dit jaar staan er wederom leuke bands en andere live muziek op het programma, alsmede prachtige activiteiten voor jong en oud. Vorig jaar was een daverend succes met o.a. het beachvolleybal toernooi, Wijthmen zingt mee en een zaterdagavond waarbij het dak eraf ging. Dit hopen uiteraard dit jaar te kunnen evenaren. 

 

Gedurende het hele feestweekend zullen er optredens plaatsvinden van verschillende bands en artiesten. Vrijdagavond staat in het teken van Amsterdam. Hierbij zullen o.a. Ans Tuin ”de laatste parel van de Jordaan” en Henri van Velzen “H6” er een echte Mokumsche avond van maken. Uiteraard zal ook de tent aangekleed worden als een Amsterdamse bruine kroeg. Op zaterdagavond treedt de band “30 euro live” op. Deze artiesten zijn onder andere bekend van de Zwarte Cross, de Nijmeegse vierdaagse en hebben tevens op verzoek van onze strijdkrachten twee keer een tour door Afghanistan gedaan.

Zowel op de vrijdagavond als de zaterdagavond doet “DJ Kappa” ook nog een duit in het zakje. Op zondagmiddag staat “Wijthmen zingt mee” op het programma. Onder begeleiding van koor “Hart en Smart” zullen de grootste smartlappen ten gehore gebracht worden. Uiteraard mag ook “Men in Music” niet ontbreken op deze traditioneel gezellige dag. 

 

Activiteiten 

 

Gedurende het hele weekend staan er verschillende activiteiten op het programma voor jong en oud. Op zaterdagochtend vindt zoals van ouds de oldtimer trekker tourtocht en de motortourtocht plaats. In de middag staat een zeer mooie activiteit op het programma, namelijk het 2e De Mol Beachvolleybal toernooi. Dit betreft een 4 tegen 4 toernooi waarbij een gedeelte van het feestterrein omgetoverd gaat worden tot een waar zandparadijs. Voorgaand jaar deden er meer dan 30 teams mee vanuit heel Nederland. Wie gaat er dit jaar met de prachtige beker vandoor? Additionele informatie omtrent dit toernooi en eventuele opgave is te vinden op www.grassparty.nl. Ook mag de Spartamet- en Solex tourtocht niet ontbreken op zondagochtend. Tevens vindt deze ochtend uiteraard de jaarlijkse Grassfietstocht plaats. 

 

Vervoer 

 

Voor de zaterdagavond is er ,evenals het voorgaand jaar, gratis busvervoer geregeld voor de omliggende dorpen. Vanwege het grote succes van de vorige editie worden er dit jaar twee “Grassbussen” ingezet. Bus 1 zal vertrekken om 21:45 uur vanuit Laag Zuthem (Kolkweg) om vervolgens via Liederholthuis ( 22:00 uur Café d’ Olde Wettering) en Heino (22:10 uur Café de Baron) tegen 22.30 bij de feesttent in Wijthmen te arriveren. 

 

Bus 2 zal vertrekken om 21:45 uur vanuit ’s Heerenbroek (Parkeerplaats v.v. ’s Heerenbroek) om vervolgens via Westenholte (22:00 uur Petunia plein) en Spoolde (22:15 uur kruising Turnhoutsweg / Meenteweg) tegen 22.30 uur bij de feesttent in Wijthmen te arriveren. Bij voldoende aanmeldingen is het tevens mogelijk om op andere plaatsen op te stappen, aanmelden kan via info@grassparty.nl. De bus zal via dezelfde route als de heenreis terug rijden. 

Meer informatie omtrent de Grassparty is te vinden op onze Facebook pagina en de website (www.grassparty.nl).

Artikel delen: