PEC Zwolle verliest in Breda

Zwolle – PEC Zwolle heeft zondagmiddag van NAC verloren. In Breda werd de uitslag 3-1. Voor Zwolle scoorde Thomas Necid. Het is dit voetbalseizoen in de Eredivisie de eerste wedstrijd dat PEC Zwolle verliest. Jans: "In de rust hebben we het omgezet. Saymak zat er doorheen. Na de 1-1 waren we even beter. Na de strafschop was het gespeeld."

nac_-_pec_1.jpeg 

In vergelijking met het Europa League-duel met Sparta Praag van donderdag had de technische staf de opstelling omgegooid. Ryan Thomas en Jody Lukoki waren niet fris genoeg om te beginnen, Stef Nijland en Thomas Lam kwamen voor hen in de ploeg. In een 4-4-2 systeem kreeg Zwolle enkele prima mogelijkheden, ondanks dat NAC de bovenliggende partij was. Tomas Necid kopte in vrije positie raak, Trent Sainsbury kopte uit een corner de bal via de grond over het doel. ,,Het was niet verdiend, maar we hadden zomaar voor kunnen staan", vond ook Jans. De thuisploeg kreeg via vooral Stipe Perica prima kansen. Ook Erik Falkenburg en Isak Ssewankambo (lat) waren gevaarlijk. Vlak voor rust bracht Perica NAC alsnog op voorsprong. Van dichtbij schoot hij raak.

Met Lukoki en Broerse als verse krachten begon Zwolle sterk aan de tweede helft. Necid schoot al snel de gelijkmaker achter doelman Jelle ten Rouwelaar. In die fase had Jesper Drost PEC Zwolle zomaar op 1-2 kunnen zetten, maar de goalie redde ditmaal wel. Breekpunt in de wedstrijd was de strafschop, veroorzaakt door Bram van Polen. De aanvoerder maakte een overtreding op Perica. Erik Falkenburg benutte de toegekende strafschop. Zwolle probeerde het vervolgens nog wel, maar het lukte niet meer om de 2-2 op de borden te krijgen. In de slotfase zorgde invaller Elson Hooi zelfs voor 3-1.

Over twee weken hervat PEC Zwolle de competitie. In eigen huis wordt er zaterdag om 20.45 uur afgetrapt tegen koploper PSV.

NAC Breda – PEC Zwolle 3-1 (1-0). 
Scheidsrechter:   Van Sichem 
Toeschouwers:   18.200

Opstellingen: 
NAC Breda: Ten Rouwelaar, Ssewankambo, Drost, Damcevski, Amieux, De Kamps, Matic, Falkenburg (77. Hooi), Boateng, Perica, Tighadouini (46. Sarpong)  

PEC Zwolle: Boer, Van Polen, Van der Werff (70. Ioannidis), Sainsbury (46. Broerse), Van Hintum, Rienstra, Lam, Saymak (46. Lukoki), Drost, Nijland, Necid

Scoreverloop: 
38. Perica 1-0 
50. Necid 1-1 
66. Falkenburg (strafschop) 2-1 
84. Hooi 3-1

Gele kaarten: 
Matic, Pereira (NAC Breda), Necid, Lukoki (PEC Zwolle)

Bron: peczwolle.nl 

Artikel delen:
Reacties 17
 1. Zwolle is vandaag te pakken dacht NAC : Wat stopte NAC er veel energie in !
  Jans moest schipperen door pijntjes en kwam met een on-zwolse speelwijze. Slechts in de eerste 10 minuten van de twee speelhelften werd het bekende PEC spel op de mat gelegd . Necid scoorde prompt .


  ⚠️ Meld

 2. Moet alleen nog gekeurd worden door Feyenoord, Boer heeft al vooronderhandelingen met Ajax gedaan afgelopen week (via zaakwaarnemer).


  ⚠️ Meld

 3. 1. Sluit de transfermarkt vanavond niet om 23.59 uur ? Dan zal het snel moeten gebeuren, maar met Begois hebben we een prima alternatief in huis. Hopen dat zijn blessure snel is verholpen.
  2. Het is maar goed dat er niet meer Europees hoeven te spelen, we waren vandaag kansloos, iedereen zat er conditioneel volkomen doorheen. Gelukkig 2 weken om te herstellen.


  ⚠️ Meld

 4. Lekker laten gaan die Boer. Begois is technisch veel beter. Boer zit blijkbaar liever op de bank in amsterdam dan bij PEC op het veld. Beroerde instelling voor een sportman, kwijn maar lekker weg op het bijveld.


  ⚠️ Meld

 5. Breaking: Diederik Boer per direct van #pec naar #ajax

  Diederik Boer gaat een contract voor twee seizoenen tekenen bij landskampioen #Ajax.33-jarige doelman had contract tot 2016 bij #peczwolle


  ⚠️ Meld

 6. Bericht door upendi, op 31 augustus 2014 19:07
  Volgens mij is Begois nog geblesseerd. Wordt weer met een derde keeper op goal de komende wedstrijden.

  Klopt, met Begois is er niets aan de hand, maar met een 3e doelman in de goal….. dat gaat ons punten kosten. Maar hopen dat Begois snel inzetbaar is.


  ⚠️ Meld

 7. Jammer voor ons dat Boer weggaat.
  Leuk voor Boer zelf. Champions League mee pakken en waarschijnlijk meer verdienenen.

  Boer bedankt! Ik hoop nog wel wat versterkingen voor PEC (linksback?)


  ⚠️ Meld

 8. Snap je toch niet dat Boer liever voor dat Ajakkes speelt dan voor ons PEC. Wat een gek, nu hopen dat ze met die centen leuke speler er voor morgen avond bij kunnen vinden, hebben vast wel wat op het oog. Met Begois hebben we al een hele goeie keep.


  ⚠️ Meld

 9. Ik gun het boer van harte, maar het moet voor het geld zijn.
  In de beste periode van je Carrierre op de bank gaan zitten bij de club waar je twee belangrijke wedstrijden overtuigend van hebt gewonnen en die het de komende jaren ook niet goed zullen doen, ik denk dat hij hier spijt van krijgt.
  Diederik bedankt voor alle jaren die we van je hebben mogen genieten en dat we je ooit nog in de eredivisie in de goal mogen zien.


  ⚠️ Meld

 10. En snel de regeling aanpassen van de verkoop periode, verkopen tot begin competitie, niet afwachten tot de concurrenten duidelijk zijn, dit is gewoon competitievervalsing.


  ⚠️ Meld

Reacties zijn gesloten.