Stadslicht op Stadsfestival

Zwolle – Na een succesvolle première en lovende reacties in Kampen zal de voorstelling Stadslicht van choreografe Germa Scholten (Vuur & Vlam Produkties) opnieuw te zien zijn op het Stadsfestival komend weekend in Zwolle. 

stadsfestival.jpg 

Scholten maakte samen met onder meer de Zwolse filmer Peter Plaatsman, een dichter en muzikant een multimedia spektakel over het leven in de stad. Plaatsman schoot zijn film in Zwolle, Kampen en Amsterdam. Unieke beelden van alledaagse locaties. Zes dansers laten 24 uur in een stad zien, met  de levensgrote projecties als decor, ondersteund door ontroerende teksten en indringende muziek. De voorstelling wordt ‘back stage’ in het loading dock van theater De Spiegel vertoond. Een bijzondere locatie waar je gegarandeerd ogen en oren tekort komt, net als in de stad zelf.

Over Germa Scholten
Geboren en getogen in Kampen bleek dans haar al op jonge leeftijd te boeien. Na de lessen bij de plaatselijke balletschool en verenigingen ruilde ze Kampen in voor de dansacademie van Rotterdam waar ze een studie voor zowel dansdocent als uitvoerend danser modern/jazz afrondde. Na Rotterdam vertrok ze naar New York met een VSB-beurs om zich verder als danser en choreograaf te ontwikkelen.

In Nederland terug werkte ze enige tijd als freelance danseres waarna ze zich helemaal toelegde op het doceren en het maken van choreografieën. Na samenwerking met verschillende musical- en theatergroepen maakt ze sinds 2004 eigen producties als Movement in Moment (2004) en Binnenstebuiten in (2008).

In 2012 richtte zij met Marjan Hommes Vuur & Vlam theater produkties op. Met Stukgedanst (2012) stonden zij eerder op het Stadsfestival in Zwolle en in samenwerking met de Stadsgehoorzaal in Kampen produceerden en choreografeerden zij de musicals Joseph (2013) en Movie2Musical (2014). Voor Joseph ontvingen zij diverse prijzen waaronder de prestigieuze Amateur Musical Award voor beste productie.

Dansen doet Scholten al haar hele leven en het creëren en zoeken naar nieuwe bewegingen en ideeën blijft haar intrigeren. De taal die dans kan spreken is veelzijdig en vertelt een verhaal dat raakt.

Naast de werkzaamheden als freelance docent en choreograaf is ze vaste docent en coach in het team van de Song & Dance Academie in Zwolle.

Artikel delen:

Reageer