Blijvende herinnering voor pioniers Openluchtbad

De Verenging Openluchtbad Zwolle exploiteert al meer dan 22 jaar succesvol met behulp van tientallen vrijwilligers zelfstandig het zwembad. Zowel bij de start in 1992 als gedurende de daarop volgende jaren hebben pioniers door hun inzet en doorzettingsvermogen er voor gezorgd dat het Openluchtbad een voorspoedige toekomst blijft houden. De Vereniging wil deze pioniers blijvend in herinnering houden door hen met een naamplaat te eren.

Deze naamplaten worden tijdens een voor iedereen toegankelijke bijeenkomst door de nabestaanden onthuld. Het zijn Paul Uil, Jan-Kees de Jong en Ron van den Berg. Paul Uil heeft er voor gezorgd dat het Openluchtbad haar monumentale status kreeg; Kees-Jan de Jong heeft als beheerder van het ketelhuis vele jaren er voor gezorgd dat de techniek ons niet in de steek liet. Ron van den Berg was gedurende de 22 jaar de centrale spil binnen de vrijwilligersorganisatie.

Tijdens de bijeenkomsten wordt ingegaan op de bijzondere werkzaamheden die zij hebben verricht. Deze bijeenkomsten vinden plaats in het Openluchtbad op :

woensdag 3 september om 17.00 uur voor Paul Uil

zondag 7 september om 16.30 uur voor Kees-Jan de Jong

zondag 14 september om 17.00 uur voor Ron van den Berg   

Met deze blijvende tekenen van erkenning eert het Openluchtbad haar pioniers.

Artikel delen:
Reactie 1

Reageer