Theater Gnaffel op Stadsfestival Zwolle

Zwolle – Van 3 tot en met 7 september is het Stadsfestival in Zwolle! Theater Gnaffel is op het festival te zien met de voorstelling De Vriendelijke Draak. Deze voorstelling over vriendschap, dapper zijn en vooroordelen speelt in totaal zes keer in het weekend, namelijk op zaterdag 6 en zondag 7 september om 11.00, 13.00 en 15.00 uur.

 gnaffel_zwolle.jpg

Teun woont in het bijzondere dorp SingTongWah. Nou ja, bijzonder; er gebeurt eigenlijk nooit iets. Maar op een dag worden er vreemde sporen gevonden. Teun, die erg houdt van boeken over draken en ridders, weet de dorpelingen te vertellen dat deze sporen van een draak zijn! Het hele dorp is in paniek… Een bloeddorstige, griezelige en vuurspuwende draak in hun dorp! Teun is heel erg dapper en gaat op zoek naar de draak. Maar is de draak wel zoals iedereen denkt dat hij is?

 

Data: zaterdag 6 en zondag 7 september
Tijden: 11.00, 13.00 en 15.00 uur
Locatie: Badhuiswal, langs de kade
Kaartverkoop: tickets zijn online verkrijgbaar via www.stadsfestival.nl of tijdens het festival aan de kassa.

De voorstelling wordt dit weekend gespeeld door Mark Haayema en Jeannie Charlene. Mark Haayema is acteur, presentator en schrijver. Momenteel speelt hij in de musical War Horse. Theatermaker en performer Jeannie Charlene maakte eerder bij Theater Gnaffel de voorstelling Villa Kakelbont en was ook te zien in de voorstelling Witte en het Wilde Paard. 

Andere activiteiten van Theater Gnaffel tijdens het Stadsfestival
Tijdens de officiële opening van het Stadsfestival op woensdag 3 september speelt Theatergroep Draadloos de succesvolle voorstelling En weg was je, een coproductie met Theater Gnaffel. In deze rebelse muzikale theatervoorstelling over afscheid nemen de actrices van Draadloos je mee langs herkenbare grappige en kwetsbare situaties. Aanvang is om 19.45 uur, op het Rodetorenplein.

 

Vrijdagochtend 5 september biedt het Stadsfestival een bijzonder programma aan voor senioren, bewoners van verzorgingshuizen, aanleunwoningen en serviceflats. Er worden verschillende masterclasses en optredens verzorgt, waaronder ook door Theater Gnaffel. In de masterclass vertelt Mark Haayema over het ontstaan van De Vriendelijke Draak en Jolan Van de Waeter (productie & educatie Theater Gnaffel) over het maakproces van de poppen, hoe een voorstelling gemaakt wordt en wat de visie is van Theater Gnaffel. 

Theater Gnaffel

Het Zwolse gezelschap Theater Gnaffel maakt voorstellingen waarin mensgrote poppen op magische wijze tot leven komen. Voorstellingen die eigenzinnig en verrassend zijn, vol hartstocht en humor. Artistiek leider Elout Hol ontving in 2013 de prestigieuze Gouden Krekel voor zijn oeuvre. 

Kijk voor meer informatie op www.gnaffel.nl of www.stadsfestival.nl   

Artikel delen:

Reageer