Sanna van Vliet te gast in ‘All that jazz’

Zwolle – Vrijdagavond 12 september is Sanna van Vliet te gast in de serie ‘All that jazz’ in de Statenzaal van de Bibliotheek Zwolle. De Haagse Sanna van Vliet behoort tot de talenten die aan het Koninklijk Conservatorium zijn afgestudeerd en inmiddels naar de top van de Nederlandse jazz zijn doorgestoten. Sanna van Vliet brengt prachtige, pure jazz zonder opsmuk.

Sanna van Vliet begon op jonge leeftijd met pianospelen. Na het spelen in verschillende bands aan de muziekschool ging ze naar jazzschool de Djam in Amsterdam. Na een jaar werd ze toegelaten tot het Koninklijk Conservatorium in Den Haag (1993) met als hoofdvak jazz zang. Tijdens haar conservatoriumstudie richtte zij haar eigen kwartet op, waarmee zij optrad op toonaangevende jazzpodia, jazzfestivals en theaters zoals North Sea Jazz, Amersfoort Jazz Festival, Meerjazz, The Hague Jazz Festival, Bimhuis, De Tor, Artishock en meer. Van 1999 tot 2007 was ze een lid van de all-woman band Alice in Dixieland, waarmee ze op tournee is geweest in landen als Duitsland, Slovenië, Tunesië, Zweden, Finland, Noorwegen, Zwitserland, Oostenrijk en de Azuren. Sanna is naast optreden ook actief als docent. Sanna van Vliet is een juweel in het jazz veld. Haar prachtige pianospel wordt gecombineerd met de steeds bekender wordende fenomenale zangkwaliteiten.

‘All that jazz’ is een uniek concept waarbij Zwolse studenten van conservatorium ArtEZ de kans krijgen maandelijks een gerenommeerde gastsolist in de Statenzaal te begeleiden. De akoestiek van deze zaal leent zich bij uitstek voor concerten, waarbij versterking niet of nauwelijks nodig is. Bibliotheek Zwolle stelt het programma samen in samenwerking met Jacco van Santen. Jacco van Santen is een begenadigd saxofonist, die zelf regelmatig jazzgrootheden begeleidt. ‘All that jazz’ met Sanna van Vliet start vrijdag 12 september om 20.30 uur in de Statenzaal van Bibliotheek Zwolle (Diezerstraat 80) en duurt tot ongeveer 22.30 uur. Entree: 8,00 of 7,00 euro (Voordeelmetjebiebpas). Reserveren is mogelijk via www.bibliotheekzwolle.nl.

Artikel delen:

Reageer