Orgelconcert in kader Buxtehudejaar 2007

Op zaterdag 22 september a.s. organiseert de Stichting Buxtehude Nederland in samenwerking met de Stichting Vrienden van het Schnitgerorgel Zwolle een concert in de Grote of St. Michaëlskerk te Zwolle.

Het concert maakt onderdeel uit van een reeks concerten in september en oktober die in belangrijke kerken in het hele land worden gegeven in het kader van het  Buxtehudejaar 2007. Naast orgelwerken van Dietrich Buxtehude, uitgevoerd door de organist Wolfgang Zerer, zullen cantates van deze componist worden uitgevoerd door een ensemble van het Koninklijk Conservatorium te Den Haag.

Buxtehudeconcert

Locatie Grote Kerk
Aanvang 20:00 uur

Uitvoerende(n):
Wolfgang Zerer, orgel; Ensemble Koninklijk Conservatorium Den Haag: Satoshi Mizukoshi (tenor), sopraan, alt, bas, 3 violen, 3 viola di gamba, violone, theorbe, orgel.
Programma
Dietrich Buxtehude (1637-1707)

Programma orgel:

Präludium und fuge e-moll (BuxWV 142)
Praeludium in A-dur (BuxWV 151)
Ciaconna in c-moll(BuxWV 159)
Toccata G-Dur (Buxwv 164)
Canzonetta in G (BuxWV 171)
‘Komm, heiliger Geist, Herre Gott’ (BuxWV 200)
Magnificat Noni Toni (BuxWV 205)
Koraalfantasie ‘Nun freut euch, lieben Christen g’mein’ (BuxWV 210)
‘Puer natus in Bethlehem’ (BuxWV 217)
‘In dulci jubilo’ (BuxWV 197)

Programma ensemble:

An filius nos est dei (BuxWV 6)
Lobe den Herrn, meine Seele (BuxWV 71)
Jesu, meines Lebens Leben (BuxWV 62)
 
Toelichting
Internationaal befaamde organisten spelen het gehele ouvre voor orgel van Dietrich Buxtehude tijdens acht concerten in belangrijke kerken in Zwolle, Groningen, Nijmegen, Bolsward, Maastricht, Amsterdam, Kampen en Dordrecht. Per concert zal ruim een half uur orgelmuziek klinken, daarnaast zullen cantates uitgevoerd worden door gevestigde en veelbelovende, jonge ensembles uit binnen- en buitenland.
De serie vindt plaats op zaterdagen in september en oktober 2007 en wordt georganiseerd door Stichting Buxtehude Nederland. Met de vaste regelmaat van elke week op een bijzondere locatie zal het publiek met de concerten kunnen meereizen.
Kaarten a € 10 zijn verkrijgbaar aan de kerk. Vooraf reserveren is ook mogelijk. Stuur dan een email (o.v.v. naam, datum en gewenst aantal kaarten).

Artikel delen:

Reageer