Spreekuur consultatiebureau naar de maandag

Zwolle – Het inloopspreekuur dat het consultatiebureau houdt op Vlasakkers 10 vindt voortaan plaats op maandagen van 11.00 tot 12.00 uur. Voorheen vond dit spreekuur plaats op de donderdag. Dit inloopspreekuur van het NJG (Netwerk Jeugd en Gezin) is bedoeld om zonder afspraak laagdrempelig binnen te lopen en een gesprekje te hebben met de jeugdverpleegkundige van GGD IJsselland. Ouders uit Zwolle-Noord (de wijken Indische Buurt, Dieze-Oost en Dieze-West) kunnen ook terecht tijdens het inloopspreekuur op het Straussplein, op dinsdagen van 10.30 tot 12.00 uur.

Ouders kunnen tijdens het inloopspreekuur vragen stellen over de ontwikkeling, voeding en opvoeding van kinderen van 0 tot 4 jaar. Indien nodig kan de jeugdverpleegkundige baby’s wegen en naveltjes aanstippen. Vaccinaties of bijvoorbeeld een ogentest vinden alleen plaats tijdens een van de afspraken op het consultatiebureau zelf (Straussplein of Democratenlaan). Inloopspreekuren van het NJG vinden het hele schooljaar plaats, behalve in de schoolvakanties. Veel ouders willen graag weten (iedere week) hoeveel hun kind is gegroeid, zeker wanneer de baby nog erg jong is. Hiervoor kunnen ze terecht bij het inloopspreekuur. Ook als de (borst)voeding niet helemaal soepel loopt. De moeder kan dan samen met de jeugdverpleegkundige kijken waaraan dat kan liggen.

Ouders bezoeken ook het inloopspreekuur als ze net vader of moeder zijn geworden. Soms is het lastig om een nieuw ritme te vinden in het dagelijkse leven. Het kan prettig zijn om daar eens over te praten. Of als de baby niet in zijn of haar eigen bed wil slapen of zichzelf wakker maakt met zwaaiende armpjes. Of als een kind wel heel veel huilt. De jeugdverpleegkundige kan hierover meedenken en samen met de ouders bespreken of inbakeren misschien een optie is om uit te proberen. Opvoeden kan soms lastig zijn en met een paar (of meer) tips kunnen ouders het misschien weer gezellig hebben thuis en hebben ze misschien weer meer tijd en ruimte voor zichzelf.

Artikel delen:
Reactie 1
  1. Netwerk jeugd en gezin? Ik kan het allemaal niet meer volgen, vorig jaar was het nog centrum jeugd en gezin. Vanwaar de naamsverandering? Allemaal geldverspilling! En dat terwijl de jeugdzorg weer moet bezuinigen.


    Maak melding

Reageer