Politiekids Holtenbroek officieel geïnstalleerd

Zwolle – Liefst 24 kinderen worden woensdag 3 september in Zwolle geïnstalleerd als officiële Politiekids. Dat gebeurt op het stadhuis van Zwolle, onder meer in aanwezigheid van loco-burgemeester René de Heer. Tijdens de ceremonie leggen de kinderen een eed af aan hem en aan de teamchef van de Zwolse politie Wim Kanis. Daarna krijgen de kinderen een heuse badge, en kunnen ze beginnen met hun opleiding tot Politiekid.

Politiekids is een gezamenlijk project van de Politie, Travers Welzijn, Doomijn, AV PEC, Sportservice, het NJG en de Bewegende School in Holtenbroek en de gemeente Zwolle. Gedurende het project voeren kinderen van de bovenbouw van de basisschool samen met politieagenten preventieve acties uit op straat. Er is veel belangstelling voor bij de doelgroep: het aantal van 24 deelnemende kinderen is het maximum. Volgend voorjaar begint een tweede lichting Politiekids.

De Politiekids-in-opleiding gaan gedurende een half jaar met de politie de straat op en voeren preventieve acties uit rond thema’s die ze als kind onveilig ervaren. Om hun taak goed uit te kunnen voeren trainen de Politiekids elke week. De training richt zich op het verbeteren van de conditie, het samenwerken, de communicatie en de weerbaarheid.

Artikel delen:
Reacties 7
 1. Ik heb er zo mijn bedenkingen bij om kinderen met quasi politieacties te belasten. Inzicht kan geen kwaad, maar actief meedoen is heel wat anders.


  Maak melding

 2. Politie kinderen trainen voor situaties die zij als onveilig beschouwen, politie doet conditie, weerbaarheid en comminucatie. Ohhhh achja meer blauw op straat nu ook smurfen.

  Is dit niet een taak voor ouders of project op school of heeft de politie budget over?


  Maak melding

 3. Als de opleiding klaar is lopen ze dan ook met wapens rond in een apenpakkie.
  Hoezo kinderen in heftige situaties brengen waar ze juist voor beschermd moeten worden!!


  Maak melding

 4. Het gaat om het begrip kweken voor de politie bij de jeugd! Leer eerst eens iets over het doel van deze actie voordat je een domme reactie plaatst. Project komt uit Amsterdam en heeft daar goede resultaten opgeleverd. Zeiken vanaf de zijlijn, altijd makkelijk.


  Maak melding

 5. @kenner Zoek zelf maar eens goed op internet. Er is nav het project in Amsterdam een boel ophef geweest. Zelfs in een praatprogramma op Tv.

  Er zit nog al wat achter de schermen… En beginnen in Holtenbroek….


  Maak melding

Reageer