Wereld van Verhalen

Zwolle – In het kader van de Week van de Alfabetisering wordt op zaterdagmiddag 13 september van 13.00 tot 16.00 uur de ‘Wereld van Verhalen’ georganiseerd. In de Bibliotheek Zwolle Centrum worden deze middag verhalen voorgelezen en verteld voor jong en oud. Er wordt zowel in het Nederlands als andere talen voorgelezen. De middag wordt omlijst door muziek en ieder half uur wordt er op diverse plekken een verhaal verteld of voorgelezen. Wethouder Jan Brink zal de aftrap geven van deze middag vol leesplezier!

’s Morgens is er voor kinderen een fotosessie met de BoekStartbeer van 10.00-12.30 uur. Het Taalpunt is deze hele zaterdag geopend voor iedereen met vragen over de Nederlandse taal.

Week van de Alfabetisering: Tijd voor Taal!
Er is geen tijd meer te verliezen: het is Tijd voor Taal! Lezen en schrijven is namelijk essentieel voor de toekomst van iedereen. Hoe kan je een boodschappenlijstje maken als je niet kan schrijven? Hoe weet je hoe je medicijnen moet gebruiken als je de bijsluiter niet kan lezen? In Nederland lopen 1,3 miljoen laaggeletterden dagelijks tegen dit soort problemen aan. Bij het Taalpunt in Bibliotheek Zwolle centrum kan iedereen terecht met vragen over waar en hoe je het spreken en schrijven van de Nederlandse taal kunt verbeteren.

Voorlezen
Van taalleerder tot bibliotheekdirecteur, van Taalambassadeur tot Voorleeskampioen; iedereen kiest deze middag zijn of haar favoriete verhaal. De een vertelt een zelfgeschreven tekst of gedicht, de ander leest een verhaal dat herinnert aan de jeugd of het geboorteland. De vertellers spreken allen in hun moedertaal, de taal waarin ze voor het eerst kennismaakten met de Wereld van Verhalen. Bezoekers kunnen wegdromen bij vertellers uit Congo, Somalië, China, Litouwen, Nederland, Iran en verder. Leden van de percussiegroep rond Cheikh Diop vertellen hun muzikale verhaal op verschillende plekken in de bibliotheek.

Artikel delen:

Reageer